Kultura
KOMAD J. E. TOMIĆA REŽIRA DARIO HAK

“Bračne ponude” uz Svjetski dan kazališta
Objavljeno 27. ožujka, 2017.

POŽEGA

Premijeru nove predstave na daskama požeškog Gradskog kazališta, uz Svjetski dan kazališta, najavila je ravnateljica Valentina Neferović - “Bračne ponude” Josipa Eugena Tomića prilagodio je i režirao Dario Hak. Uz besplatan ulazak, predstava je na programu u ponedjeljak, 27. ožujka, u 20 sati.

– Ljubitelje kazališne umjetnosti počastit ćemo besplatnim ulaskom jer kazalište živi zbog publike i glumaca – istakla je ravnateljica Neferović, najavljujući nakon predstave u kazališnoj kavani koncert sevdaha Ružice Maurus, kazališne glumice i pjevačice požeške Glazbene škole.

– U predstavu koja originalno ima devet likova, ubacio sam 12 likova. Radnja predstave smještena je u okolicu Zagreba 1867. i na komično-groteskan način govori o vječnim muško-ženskim odnosima. Jako je duhovita – kaže redatelj Dario Hak.

U predstavi glume Kazimir Semunović, Andrea Sovčik, Alen Laura, Kornelija Marks, Branislav Stojaković, Lidija Lucić, Marina Polgar, Matea Meščić, Duška Galić, Goran Bunjevac, Anita Ivičić i Jasna Čmelar - amateri među kojima ima učenika i umirovljenika, profesora, pravnika, radnika...

Glazbu za predstavu napisao je Mario Sovčik, kostime izradile Ljiljana Rodić i Marina Milaković, za rasvjetu je zadužen Goran Krmpotić, scenu su priredili Marija Matijanić i Renato Pok, frizure i šešire Đurđica Solić, a plakat i knjižicu Marija Matijanić.

Branislav Stojaković glumi dr. Kočevskog, ženika i prosca, Lidija Lucić bit će umišljena Klotilda, udana za starijeg muža, koja „pada“ na budućeg zeta, Goran Bunjevac igra vragolasti lik koji želi svom prijatelju namjestiti svoju sestru, dok je Kornelija Marks neuka kuharica iz Slavonije koja želi uvijek znati više... AGM Kruna

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

Najčitanije iz rubrike