Crna kronika
SUDAR TRAKTORA I TEGLJAČA S TRUPCIMA

Vidio sam ga, ali je bilo kasno, prebrzo je došao!
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

SLATINA

Teška prometna nesreća, ali srećom bez tragičnih posljedica, dogodila se u slatinskom prigradskom naselju Kozicama u ponedjeljak nešto poslije 14 sati. Zbog sudara dvaju teretnih vozila došlo je do njihova prevrtanja u kanale s obje strane Podravske magistrale. Traktor s kabinom, koji je za sobom vukao praznu prikolicu za stajsko gnojivo, upao je u duboki kanal uz sjevernu stranu ceste, a tegljač s prikolicom za prijevoz trupaca slatinske tvrtke Drvo-trgovina slatinskih registracijskih oznaka, prepun velikih trupaca, prevrnuo se u kanal s druge strane ceste ispred kućnog broja 126.

Nesreća se dogodila po lijepom i sunčanom vremenu, kad je vozač traktora izlazio sa sporedne ceste (s puta za Fazaneriju) i uključivao se u promet na Podravskoj magistrali, a nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu. U tom trenutku iz smjera Nove Bukovice prema Slatini naišao je natovareni tegljač, kojim je upravljao Pero Živković (54). Unatoč nastojanju da izbjegne kontakt s traktorom i “bježanju” na lijevu stranu ceste, ipak je došlo do sudara i oba vozača izgubila su kontrolu nad vozilima. Traktor je odbačen u duboki kanal, a kamion je zahvatio putnu bankinu i prevrnuo se sa svojim teretom na nogostup na suprotnoj strani ceste.

U vrijeme policijskog očevida oba vozača promatrala su što se događa i međusobno razgovarala jer se poznaju otprije. “Čovjek je izlazio traktorom i pravo na mene. Traktorom je udario u kotač kamiona, a onda se dogodilo ovo što sad gledamo”, rekao je vozač kamiona Živković. Vozač traktora, koji je i skrivio nesreću, nije se htio predstaviti, ali nam je rekao kako je vidio da kamion dolazi, “ali je bilo kasno”. “Prebrzo je došao! To nije bio jak udarac i šteta ne bi bila velika, samo da se nije prekrenuo. Ali sirova bukva je teška, velik je to teret”, opravdavao se vozač traktora.

Vozači su se složili da nije teret kriv za sudar koji se dogodio, ali kad tako teško vozilo kao što je natovareni tegljač zahvati mekanu površinu, nemoguće ga je vratiti na cestu.

Valja se nadati da će i ova nesreća poslužiti kao dobra pouka da u svakom trenutku treba poštovati prometna pravila i da valja opreznije procjenjivati prometne situacije u kojima se nađemo. P.Žarković

neoprez

NESREĆU JE SKRIVIO VOZAČ TRAKTORA

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike