Mozaik
FESTIVAL MTV SUMMERBLAST

Vladari svjetskih pop i dance ljestvica stižu u Poreč
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

Poreč će i ovog ljeta biti prava meka za obožavatelje zaraznih plesnih ritmova. Nakon uspješne premijerne sezone organizatori festivala MTV Summerblast najavili su još veće i jače izdanje, a da je tome tako potvrđuju imena prvih izvođača koja će 25. i 26. kolovoza 2017. izići na veliku ljetnu pozornicu na porečkoj Peškeri. Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Duke Dumont, R3wire & Varski te ekskluzivni nastupi uživo Bebe Rexha i Tinie Tempah začinit će ljetnu Summerblast pustolovinu koja ove godine donosi još impresivniju produkciju te brojna druga glazbena iznenađenja.

Ovogodišnji line-up predvodi ekskluzivni nastup belgijske senzacije Dimitri Vegasa & Like Mikea koji se u Hrvatsku vraćaju nakon četiri godine. Ovaj je najtraženiji svjetski DJ duo poznat i kao domaćin glasovitog festivala Tomorrowland, a 2015. godine ponijeli su titulu najboljih svjetskih DJ-eva na prestižnoj Top DJ Mag listi. Njihovu popularnost najbolje opisuje 40.000 prodanih ulaznica u samo 40 minuta za dva nastupa u belgijskoj areni, prestigavši tako rekorde koje su držali Madonna i U2. Nizozemska zvijezda Oliver Heldens svojom je glazbom u vrlo kratko vrijeme postao jedan od najtraženijih DJ-eva današnjice, a I Don't Wanna Go Home, Gecko, Bunnydance i The Right Song samo su neki od hitova kojima će rasplesati Poreč. Na veselje brojnih obožavatelja dolazak je potvrdio i engleski DJ, autor i producent Duke Dumont.

Drugo izdanje festivala donosi još jedno glazbeno osvježenje. Obožavatelje očekuju i energični nastupi uživo pa će se tako u Poreču prvi put predstaviti atraktivna američka pjevačica i producentica Bebe Rexha. U Hrvatsku stiže i britanski reper Tinie Tempah. Poznat je po brojnim hitovima poput Girls Like, Mamacita, Written In The Stars i Not Letting Go, ali i po modnom ukusu zahvaljujući kojem je proglašen najbolje odjevenim muškarcem u 2012. godini prema časopisu GQ. Za svoja glazbena postignuća primio je brojne prestižne nagrade, a ponosni je umjetnik s najviše broj jedan singlova u ovom desetljeću. J.Kn.

Najčitanije iz rubrike