Mozaik
EUROSONG U KIJEVU

Jacques će “My Friend” izvesti u
dvjema ulogama i na dva jezika
Objavljeno 16. ožujka, 2017.

Pjesmu “My Friend”, kojom će Jacques Houdek predstavljati Republiku Hrvatsku na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije, 11. svibnja u Kijevu, u cijelosti izvodi sam Jacques u dvjema ulogama i na dva različita jezika. Videozapis pjesme, u samo tjedan dana nakon njezina predstavljanja, pregledan je više od milijun puta i stalno je u vrhu posjećenosti na Youtubeu. Nekoliko dana nakon predstavljanja bio je i prvi, a u popratnu kampanju #beMyfriend uključuju se ljudi iz cijeloga svijeta na vrlo originalne načine.

- Ovim konceptom u kojemu pjevam duet sam sa sobom, pomirio sam dva potpuno suprotna glazbena stila, pomirio dva jezika koji su za mene jednako glazbeno lijepi, te sam spojio dva nespojiva svijeta. Pjevam sam i to budi znatiželju, a oni koji su to dosad uočili pitaju me kako je to uopće izvedivo - ističe HRT-ov eurovizijski predstavnik, te pojašnjava: “Željelo se postići to da imamo pjesmu u kojoj sam jedini izvođač, a da istodobno imamo prisutna dva karaktera: visoki i duboki glas, pop i operu, engleski i talijanski. Time smo se koncepcijski savršeno uklopili u poruku slavljenja različitosti, što je geslo i krilatica Eurovizije ove godine. Bilo mi je važno napraviti pjesmu koja će biti drukčija, i tematski i izvedbeno, te sam se odlučio za svojevrsnu himnu. Dakle, ne za tipičnu ljubavnu baladu, nego za pjesmu koja nosi opću poruku u kojoj se svatko može pronaći. Pjesma je to koja slavi čudo života i trenutak prijateljstva, ali i prijatelja kao odabrane obitelji, osnovne potpore u životu”.

Kampanja #beMyfriend, kojoj je svrha širiti ljubav i zajedništvo, stvarajući pozitivno prijateljsko ozračje, traje i dalje. Gledatelji HRT-a i slušatelji HR-a Houdekov će nastup na eurovizijskoj pozornici moći pratiti u drugom polufinalu 11. svibnja. Finale je 13. svibnja. T.K.

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike