Sport
LJUTITI PREDSJEDNIK

Pacult valjda misli
kako smo mi svi glupi
Objavljeno 15. ožujka, 2017.
Neću više dopustiti da igramo u sastavu kao protiv Istre, poručio je predsjednik Cibalije Miroslav Gagro

Poraz protiv Istre 1961 izazvao je lavinu nezadovoljstva u Cibaliji i oko nje. Nakon nedjeljne utakmice očekivala se reakcija predsjednika Miroslava Gagre. Trener Peter Pacult sam nije podnio ostavku unatoč mizernim rezultatima na početku drugog dijela sezone. Prije utakmice s Istrom Gagro je čak spomenuo kako igrači i trener trebaju preuzeti odgovornost. Nakon poraza predsjednik je prilično ljutit.

Igraju lošiji

Gagro je izrazio svoje veliko nezadovoljstvo trenutačnom situacijom u momčadi:

- Naravno da nisam zadovoljan, samo bi budala bio zadovoljan ovakvim stanjem - počeo je Gagro, koji je obavio razgovor s trenerom Pacultom i njegovim stručnim stožerom.

- Ukazao sam im na ono što ja, i ne samo ja, vidim kao loše. To je neigranje do jučer naših ponajboljih igrača, Mišića, Baše, Pervana. Pokušali su mi objasniti kako su igrali jesenas i nisu osvojili više od osam bodova. Odgovorio sam im da ova momčad koja je igrala protiv Istre neće osvojiti ni toliko ako bude igrala u ovom sastavu. Ne mogu vjerovati da igraju igrači koji po vokaciji nisu školovani za mjesta na kojima igraju. Konkretno, Markić igra veznog igrača, a dobar je stoper, a primjerice u vezi ne igra Matija Mišić.

Cibalia je na pragu Druge lige, još jedno posrtanje na domaćem terenu riješilo bi valjda i zadnju dvojbu. Ima li uopće Cibalia još izgleda izvući se iz provalije.

- Bili smo u Drugoj ligi tri godine i znam dobro kako je tamo biti, a pogotovo koliko je teže voditi klub u Drugoj ligi gdje nemaš nikakvu marketinšku korist. No, ako budemo igrali u sastavu koji je igrao protiv Istre nećemo završiti u drugoj nego u petoj ligi. Rekao sam to stručnom stožeru i spreman sam to i braniti po svaku cijenu, neću dopustiti da igraju više u onakvom sastavu. U momčadi Cibalije moraju igrati najspremniji i najbolji igrači. Dokle god ima i teoretske šanse borit ćemo se da ostanemo u ligi i vjerujem da smo sposobni za to. Prema mojoj procjeni šanse su nam trenutačno 50:50.

Pacult ostaje

Znači, sadašnji trener i stručni stožer i dalje ostaju? Koliko će im još ostati kredita?

- Oni su svoje kredite ispucali. Trener se stalno vadi na mene i moje izjave, a ja sam njemu i njegovom stručnom stožeru rekao u lice: Nisam ja glup, nisu Vinkovčani glupi, nisu navijači glupi. Svi vide jedno, dok trener vidi drugo. Mi do kraja sezone na svaku utakmicu moramo ići na pobjedu, jer nama bod ništa ne znači. Zbog toga očekujem od trenera da u momčadi već protiv Osijeka igraju najbolji i najspremniji. Nije Glavica kriv što je nespreman i što igra na mjestu koje nije njegovo, doveden je kao krilni igrač, a on igra u veznoj liniji i onda se dogodi isključenje protiv Istre. Dečko se trudio koliko god je mogao.

Znači Pacult i dalje ostaje trener?

- Da imam neko drugo rješenje već bih to obavio. Smjena sama po sebi ne bi nikome koristila ako nemaš spremno kvalitetno, odnosno kvalitetnije rješenje od postojećeg - energično je zaključio Gagro.

Antun GRGIĆ

Miroslav Gagro

trener Cibalije

Mi do kraja sezone na svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Zbog toga očekujem od trenera da u momčadi već protiv Osijeka igraju najbolji i najspremniji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike