Sport
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Domaćin na Zrinjevcu nije mogao puno, ali je bolje parirao drugi dio
Objavljeno 21. travnja, 2024.
Svjesne su bile rukometašice s Drave da će njihova mini pobjednička serija stati u 23. kolu Prve hrvatske lige. U nekim utakmicama si unaprijed osuđen na poraz, a taj osjećaj poznat je svim ekipama u elitnom razredu, jer su ga doživjele kada igraju protiv Podravka Vegete. Koprivničanke ove sezone melju sve redom, trener Ivica Obrvan u kadru ima veći dio igračica koje vode i u seniorskoj državnoj vrsti, stoga je jasno da su svi znali da će najbolja hrvatska ekipa pobjednički odraditi i dvoboj na Zrinjevcu.

Bila je ovo utakmica nakon koje nije bilo nezadovoljnih. Domaćin je dobro parirao, gošće su rutinski odradile svoj dio posla. Bilo je minuta za kompletni zapisnik, jedino je na tribinama bila standardna brojka gledatelja, očekivalo se da će dolazak najboljeg sastava privući više od 100-tinjak najvjernijih, među kojima su bili i sportski prijatelji iz Rukometne akademije Vitez.

Prije pet mjeseci ogled istih suparnica u Koprivnici završio je velikom razlikom u korist favorita (41:16). Stoga je glavna zadaća sastava Zdenka Kordija bila da nakon osječkih 60 minuta minus ne bude tako velik. Njegove su igračice na kraju završile u zadovoljavajućem zaostatku, ostalo se na najnižoj dvoznamenkastoj razlici, desetak minuta prije kraja čak je izgledalo (18:23) da će poraz biti i još podnošljiviji.

- Imali smo dobro otvaranje, a onda se Podravka odlijepila, maksimalno je u brzoj tranziciji kažnjavala sve naše tehničke pogreške. Tako je bilo i u završnici dvoboja, ali generalno smo pružile solidan otpor. Drugo poluvrijeme smo odradile bolje, potrudile smo se da utakmica ne ode u neke revijalne vode. Popravile smo igru u oba smjera. U napadu nije lako razbiti njihovu 6-0 obranu, ali djelomično smo i to uspijevale. Pred kraj smo očekivano malo posustale, ali potrudile smo se da na parketu protiv jakog protivnika pokušamo odraditi sve ono što smo se dogovorili u svlačionici - rekla je Lea Hren, koja je sva svoja četiri pogotka zabila u drugom poluvremenu, koje je Osijek kvalitetnije odradio. Kordi je pritom ponovo raspodijelio minutažu, jer treba misliti i na ono što slijedi. Borba za ostanak se nastavlja, ciklus od tri uzastopna domaćinstva odrađen je po planu (2-1), sljedeće nedjelje gostuje se kod Splita 2010. N. Benčina
OSIJEK       23 (9)

PODRAVKA       33 (17)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Bednjanec (V. Gorica) i Ivančić (Zagreb). Delegat: Lozančić (V. Gorica).

OSIJEK: Borac (5+0), Ledenčan (1+1), Brkić, Čivić 1, Josipović, Hren 4, Šoš 1, Jozanović 3, Kragujević, Malovan 1, Frančić 7(2), Grgić, Vrdoljak 1, Pehar 1, Bulatović 4.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (7+0), Galinec (1+0), Bešen (4+1), Zadravec 3, Vuković 3, E. Pandža 2, Popović 3, Ćurić 1, Franušić, Kalaus 3, Kalaus Žulj, Šenvald, Vuljak 3, Šimara 6, A. Pandža 3, Mamić 6(2).

SEDMERCI: Osijek 3(2), Podravka Vegeta 3(2); ISKLJUČENJA: Osijek 4 minute (Hren, Grgić), Podravka Vegeta 2 minute (Kalaus Žulj).

Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

Najčitanije iz rubrike