Crna kronika
CARINICI SA PSIMA U AKCIJI

Cigarete u bojleru i sigurnosnom trokutu
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

OSIJEK

Dosjetljivost švercera duhana i duhanskih proizvoda ne poznaje granice. Tako su carinici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Zagreb tijekom vikenda uz pomoć pasa proveli nadzor i kod više osoba pronašli skrivenu robu. Cigarete i duhan pronađeni su u električnom bojleru, zračnom filtru vozila, sigurnosnom trokutu, signalnim svjetiljkama, u prostoru za odlaganje osobnih stvari na poluprikolici, autobusima i osobnoj prtljazi. Ukupno je zaplijenjeno 34,20 kilograma sitno rezanog duhana, 594 kutija cigareta raznih vrsta te 140 kutija steroida.

- Zbog neposjedovanja pravovaljanih rješenja, čime je počinjen prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, u dva odvojena slučaja izrečena je mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti te je obavljeno pečaćenje objekta. Privremeno je ukupno oduzeto 230 litara jakog alkoholnog pića te je utvrđena imovinska korist, koja je oduzeta potvrdom o oduzimanju, od 3693 kune - doznajemo iz Carine.

Kako dalje dodaju, podneseni su prekršajni nalozi u iznosu od 41.450 kuna, kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 14.321,06 kuna. Pronađena roba privremeno je oduzeta.S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike