Mozaik
THE BAMBI MOLESTERS + CHRIS ECKMAN

The Strange na INmusicu
Objavljeno 15. ožujka, 2017.

Fantastična suradnja jedinstvenih The Bambi Molesters i multitalentiranog Chrisa Eckmana (The Walkabouts) – The Strange, stiže na Main Stage dvanaestog izdanja INmusic festivala. Molestersi i multitalentirani Eckman udružili su svoje kreativne snage davne 2004., a rezultat te suradnje je prema svim glazbenim kriterijima sjajan bend – The Strange. Debitantski album benda, “Nights of Forgotten Films”, objavljen je u ljeto iste godine i odlično prihvaćen, a nakon desetogodišnje pauze i povratničkog nastupa u prosincu 2016., The Strange se vraćaju u studio i rade na svojem drugom studijskom albumu.

The Bambi Molesters, osnovani 1995. godine, iznimno su talentirani surf rock-bend i ujedno jedan od najpriznatijih hrvatskih bendova na međunarodnoj sceni. U svojoj dugoj i bogatoj karijeri izdali su pet studijskih albuma, a njihove pjesme često se “vrte” na američkim i britanskim radiovalovima – između ostalih, pjesma “Chaotica”, s albuma “Sonic Bullets: 13 from the Hip”, uvrštena je na soundtrack jedne od najpopularnijih američkih TV serija, “Breaking Bad”.

Chris Eckman, jedan od najzaposlenijih glazbenika današnjice, multitalentirani je kantautor, skladatelj, producent, multiinstrumentalist i lider legendarnih Walkaoboutsa. Suosnivač je jedne od najuspješnijih world music izdavačkih kuća na svijetu, Glitterbeats Records, koja je objavila albume cijelog niza sjajnih world music glazbenika, između ostalih i sastava dobro poznatih hrvatskoj publici upravo po nastupima na INmusic festivalu – Tamikrest, Tinariwen, Orkesta Mendoza, Aziza Brahim, Bassekou Kouyate, Bombino i dr.

The Strange se na INmusic festivalu pridružuju odličnom line-upu koji predvode Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves i mnogi drugi. INmusic festival #12 održat će se od 19. do 21. lipnja 2017. na zagrebačkom Jarunu. T.K.

Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike