Regija
POŽAR U SLAVONSKOM BRODU

Zbog kuhinjske nape gorila Kuća piva
Objavljeno 13. ožujka, 2017.

Zahvaljujući ponaprije prisebnosti djelatnika, kao i intervenciji vatrogasaca, ali i činjenici da je to vrijeme još nije bilo gostiju, nitko nije stradao u požaru koji je jučer oko 10 sati ujutro izbio u Kući piva. Prema kazivanju uposlenika, zapalila se kuhinjska napa te se vatra proširila prema krovištu. Na mjesto događaja izašli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda oko 10,10 sati.

- Na terenu je bilo 12 vatrogasaca s dva vozila i požar je u roku od pola sata stavljen pod kontrolu. Budući da se radi o drvenom krovištu, kako bismo štetu sveli na najmanju moguću mjeru koristili smo termovizijske kamere i otvarali dio po dio međustropne konstrukcije - rekao je zapovjednik JVP Ivan Vuleta. Na primjedbe uposlenika da su čekali na dolazak vatrogasaca 20 minuta od trenutka kada su im uputili poziv Vuleta je istaknuo kako zbog tehničkih problema na telefonskoj liniji broja 93 dežurni JVP nije ništa čuo prilikom poziva pa su na teren izašli u roku šest minuta nakon dojave iz Centra 112.

- Dojavu o požaru dobili smo u 10.04, a na terenu smo bili već u 10.10 sati, odnosno za šest minuta, s tim da smo izgubili nepunu minutu zbog tehničkog problema spajanja linije s Centra 112 - dodao je Vuleta.

Na teren su izašli i djelatnici PU brodsko–posavske koji su osiguravali područje. Točan uzrok požara i razmjeri materijalne štete bit će poznati nakon očevida.A.B.

Možda ste propustili...

MAJA DOMNJAK-LELIĆ TRČI MARATONE

Osvojila Amsterdam i Pariz, želi i New York

PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta

Najčitanije iz rubrike