Sport
U POVODU 70 GODINA NK OSIJEK NAJAVLJENO:

Kamp na Pampasu u funkciji već za godinu dana
Objavljeno 28. veljače, 2017.
Planirano je desetak terena za trening i manji stadion, kapaciteta oko 3500 mjesta, na kojem će NK Osijek igrati dok se bude gradio novi stadion

Svečana akademija proslave 70. rođendana NK Osijek iskorištena je i za jedan iznimno važan čin. Naime, predstavnici NK Osijek, predsjednik Uprave Ivan Meštrović i predsjednik Nadzornog odbora Lőörinc Mészáros, predali su osječkom gradonačelniku Ivici Vrkiću pismo namjere za gradnju kampa NK Osijek na Pampasu. Tim činom postaje jasno kako će gradnja toga objekta važnog za NK Osijek uskoro i početi. U njemu je planirano desetak terena za trening i manji stadion, kapaciteta oko 3500 mjesta, na kojem će NK Osijek igrati svoje utakmice dok se bude gradio, najvjerojatnije, posve novi stadion u Gradskom vrtu.

- Dakle, kompleks Pampas će zaživjeti. Uz pomoć gradonačelnika Ivice Vrkića vjerujemo kako će se to dogoditi u najkraćem mogućem roku. Uvjeren sam da ćemo već sljedeće godine razgovarati u kampu na Pampasu. Istina, on tada neće biti posve dovršen, ali će imati već vidljive obrise onoga što sve planiramo tamo izgraditi - rekao je Ivan Meštrović, predsjednik Uprave NK Osijek.

Prije početka gradnje potrebno je otkloniti još neke administrativne zapreke, a taj je dio u rukama osječkog Gradskog vijeća.

- Mi jedva čekamo da gradnja tog kampa počne, ali ne možemo to učiniti brzinom kojom bismo svi željeli. Procedure su nešto sporije, ali ono što ja mogu učiniti, bez obzira na to što mi je gradonačelnički mandat pri kraju, jest sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj ću vijećnicima predložiti da se prostor na Pampasu koji je Grad dobio od države prenese na Sportske objekte, koji će poslije s investitorima sklopiti ugovor o javno-privatnom partnerstvu. Smatram kako je to najbrži mogući put za realizaciju tog projekta i vjerujem da ćemo u Gradskom vijeću bez problema imati konsenzus oko tog pitanja - rekao je Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik.

Naravno, nakon gradnje kampa sljedeći korak bit će radovi na stadionu u Gradskom vrtu.

- Zasad još nismo donijeli definitivnu odluku hoćemo li graditi novi ili ćemo preuređivati postojeći stadion. No izvjesnije je kako će doći do gradnje posve novog stadiona, jer i sami znate koliko je zahtjevno i teško preuređivati objekt koji je građen prije 40 godina, i to ne do kraja niti po standardima koji vrijede danas. Stadion će ostati u Gradskom vrtu, a bit će kapaciteta oko 10.000 gledatelja - rekao je Meštrović.

Znači, Osijek je odustao od gradnje nacionalnog stadiona?

- Nama se jako žuri, a državna administracija je sporija i neće nas moći pratiti. Zato idemo na gradnju klupskog stadiona - zaključio je Meštrović.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

OSJEČKE RUKOMETAŠICE ODRADILE PLANIRANO

Uvjerljivo izdanje za potvrdu statusa

PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Srebro i bronca za Slavonija-Žito

TRADICIONALNI ARENA KIDS NA BIKARI

Dresovi za sudionike turnira osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike