Kultura
IZLOŽBA U OSJEČKOJ GALERIJI KAZAMAT

“Bure baruta” otkrilo još troje mladih umjetnika
Objavljeno 27. veljače, 2017.

OSIJEK

U osječkoj Galeriji Kazamat u subotu je otvorena izložba “Bure baruta”, na kojoj su se predstavili mladi umjetnici: Jasmin Mišković, Andrea Knezović i Mia Štark. Osječki HDLU, inače, već šestu godinu zaredom organizira skupnu izložbu pod nazivom “Bure baruta”, koja pomaže mladim neafirmiranim umjetnicima, koji su odabrani preko natječaja, približavanje javnosti, kolegama umjetnicima i likovnim kritičarima. Izložba se može pogledati do petka, 12. ožujka u radno vrijeme Kazamata - srijeda, četvrtak i petak od 17 do 20 sati, subota i nedjelja od 10 do 13 sati.

Jasmin Mišković rođen je 1990. u Osijeku. Studij likovne kulture, smjer grafika, završio je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Na izložbi Bure baruta predstavlja se segmentom The Transience of life on Earth, izlaže petnaest izabranih grafičkih listova kojima, kako i naziv njegova segmenta kaže, prikazuje svoje viđenje prolaznosti, nastajanja i nestajanja. Bavi se problematikom egzistencije ljudi, životinja i prirode uopće.

Andrea Knezović rođena je 1992. Slavonskom Brodu. Živi i radi u Osijeku, gdje završava studij likovne kulture, smjer multimedija, na Umjetničkoj akademiji. Predstavlja se serijom fotografija Apart ment koja se bavi pitanjem samosvjesnosti.

Mia Štark rođena je 1992. u Osijeku. Studira likovnu kulturu, smjer grafika, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Izlaže segment, svoj diplomski projekt, nazvan Tragovi pokreta kojim spaja dva umjetnička izričaja – ples i likovnu umjetnost. Umjetnica, amaterska plesačica, predstavlja produkte svoga duhovno-tjelesnoga pokreta. U meditativnom stanju plesnim pokretima ostavlja trag na plohi. D.Kć.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike