Crna kronika
UGAŠEN POŽAR U TENJI

Vatrogasac na poslu doznao da mu gori obiteljska kuća
Objavljeno 25. veljače, 2017.
Profesionalni vatrogasac gasio je vlastitu kuću uz pomoć kolega iz smjene. Požar je pričinio veliku materijalnu štetu

TENJA - Da vatra ne bira svjedoči i požar koji je u petak u prijepodnevnim satima izbio u kući osječkog profesionalnog vatrogasca u Ulici Julija Klovića, u Tenji. U 10.36 sati susjedi su primijetili da vatra suklja iz kuće vatrogasca Dalibora Culeka i pozvali vatrogasce u pomoć. U gašenju požara sudjelovalo je desetero vatrogasaca, zajedno s vlasnikom kuće, koji su na intervenciju izišli s tri vozila.

Na zgarištu kuće zatekli smo vatrogasca Dalibora Culeka, vlasnika kuće, koji je jučer zajedno s kolegama iz smjene gasio svoju kuću.

- Vjerojatno zbog kratkog spoja na električnim instalacijama došlo je do požara i izgorjele su nusprostorije, terasa kuće, a vatra je zahvatila i dio kuće. Pravovremenom intervencijom nas vatrogasaca JPVP spriječeno je daljnje širenje požara, pa je kuća spašena. U kući u trenutku požara nije bilo nikoga, djeca su bila u školi. Igrom slučaja dogodilo se da baš radim dnevnu smjenu. Šteta je velika, a vidjet ćemo kasnije kolika je, kazao nam je Dalibor Culek, koji je već 23 godine osječki profesionalni vatrogasac. “Da je nekoga bilo u kući, požar se vjerojatno ne bi uspio toliko proširiti”, kratko je rekao Culek.

Ivica Božićević, voditelj smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek, koji je vodio ovu intervenciju, dao nam je osnovne podatke o požaru. Vatrogasci su od Osijeka do ulice na kraju Tenje, unatoč gustom prometu, stigli za nepunih šest minuta.

- Kada smo došli na mjesto intervencije, požar koji je nastao u nusprostoriji koja se naslanjala na kuću, bio je u razbuktaloj fazi. Sam vlasnik, naš kolega, morao je probiti plastičnu ulaznu stijenku da bi ušli u unutrašnjost kuće što prije. Od vatre i dima oštećeni su kuhinja u prizemlju, dnevna soba, kupaonica, a na katu dvije sobe, kupaonica i hodnik. Izgorjela su staklena PVC vrata i kuhinjski prozor, te kuhinjski elementi i svi uređaji u njoj. U svim prostorijama u kući od dima su oštećeni zidovi i plafoni. Kuća je bila obložena demit fasadom koja je također stradala u požaru - doznajemo od voditelja smjene JPVP Osijek. Na mjesto događaja došao je i Pero Čeman, zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca, da bi kolegi dao podršku.

Požar je ugašen za 10-ak minuta, a nakon toga vatrogasci su pregledali kuću termokamerom da se požar ne bi ponovno razbuktao. U 11.49 završila je intervencija osječkih profesionalnih vatrogasaca.

Sandra LACIĆ
KOLEGE ĆE POMOĆI

Kako doznajemo od Ivice Božićevića, zapovjednika smjene JPVP Osijek, Dalibor Culek, vatrogasac kojemu je kuća izgorjela, nakon što se vratio u bazu s kolegama gdje se presvukao, pušten je kući kako bi prionuo čišćenju zgarišta. Božićević je najavio i pomoć kolegi.

- Združenim snagama pomoći ćemo mu da prvo sve očisti, a onda nekako pomoći da bar dio onoga što mu je uništeno nadoknadi. Uvijek smo pomagali jedni drugima pa ćemo tako sada i našem Daliboru - kazao je Božićević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike