Mozaik
SANJA DOLEŽAL, VODITELJICA SHOWA “NIKAD NIJE KASNO”

Veliki sam tremaš, ne znam da li bih imala hrabrosti prijaviti se na talent show
Objavljeno 25. veljače, 2017.

U glazbenom natjecateljskom showu “Nikad nije kasno” na RTL TV za titulu najboljeg bori se 36 kandidata starijih od 45 godina, a svima njima cilj je impresionirati stalnog člana žirija Tončija Huljića.

Njemu u svakoj emisiji pomažu dva člana žirija koji dolaze iz raznih društvenih sfera i svi oni traže samo jedno - novu glazbenu zvijezdu koja će pokazati kako za ostvarivanje snova uistinu nikad nije kasno. Pobjednik showa kući odlazi s 50.000 kuna i skladbom Tončija Huljića napisanom samo za pobjednika. Kroz svaku emisiju gledatelje vode popularni Jole i simpatična Sanja Doležal. O showu, glazbi i planovima popričali smo sa Sanjom za “Glas Slavonije”.

1. Kako je bilo vratiti se voditeljskom poslu nakon toliko godina? Prvo u "3,2,1 - Peci!", pa sad u "Nikad nije kasno"?

- Vratila sam se na RTL televiziju s kojom sam, što se tiče voditeljskog posla, doživjela najveće i najsupješnije trenutke s emisijom talk show “Sanja”. Inače, u voditeljskom sam poslu već od 1992. do danas, kroz mnoge emisije, od “Jel' me netko tražio”, preko “Sedme noći”, “Za srce i dušu”, a posljednje dvije i pol godine u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”. Ipak, ovaj povratak na RTL mi je posebno drag, jer sam se imala prilike okušati u nekim novim formatima, pogotovo u fantastičnom pjevačkom natjecanju “Nikad nije kasno”.

Kako je raditi s Joletom? Jeste li mu dali pokoji savjet?

- Jole je prirodan, zaigran i veseo. Rekla sam mu da ostane takav i u emisiji, publika ga kao takvog zabavljača voli već godinama kroz njegove nastupe.

Čitala sam da ste kao mala željeli biti novinarka, zar ne?

- Moja baka Neda je cijeli radni vijek provela na Radio Zagrebu, moja prva praksa u gimnaziji upravo je bila tamo i odonda sam željela krenuti tim putem. Ipak, život me odveo na drugu stranu, pjevanje je moja velika ljubav. Sada, u ovim godinama, imam prilike pomalo zaviriti i u novinarski dio struke.

Natjecatelji u ovom showu u dobi su iznad 45 godina, ali većina ih pjeva cijeli život. Kad ste vi shvatili da vam je glazba budućnost?

- Pjevati volim oduvijek, od malih nogu. Ipak, tek nakon nekoliko godina u Fosilima pomislila sam da je to posao kojim ću se baviti veći dio života.

Imate li omiljenu uspomenu na doba s Novim fosilima?

- Uspomena ima mnogo, ne mogu izdvojiti neku posebnu, možda natjecanje na Euroviziji 1987. godine u Bruxsellesu, kada smo osvojili 4. mjesto.

A imate li omiljenu pjesmu iz opusa Fosila?

- Mnoge pjesme volim, ali možda mi je najdraža “Još te volim”.

Kako vam se sviđa današnja pop-glazba i imate li omiljene glazbenike?

- Mnogo je kvalitetnih glazbenika danas, čini mi se i više nego prije. Teško mi je izdvojiti nekoga posebno, ali vidim da se stvaraju neka nova, kvalitetna glazbena imena.

Da niste već stvorili svoje ime na estradi, biste li se sad prijavili u "Nikad nije kasno", i s kojom pjesmom?

- Divim se ljudima koji se prijavljuju na takve emisije. Ja sam veliki tremaš pa ne znam bih li imala hrabrosti.

Budući da ste vodili i kulinarski show, moram vas pitati koji desert najradije pripremate?

- Nisam majstor od slastica, ali moja štrudla od jabuka oduševljava sve koji su je probali.

Tanja KVORKA

pjeme Fosila

NAJDRAŽA MI JE “JOŠ TE VOLIM”

Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike