Novosti
POŽAR NA CVJETNOM

Svi studenti živi, vatrogasci pregazili ženu
Objavljeno 22. veljače, 2017.

U velikom požaru koji se u srijedu dogodio u studentskom naselju Cvjetno u Zagrebu ozlijeđeno je nekoliko osoba, a požar je uništio 12 soba.

Prva informacija bila je da gori krovište, ali je ubrzo postalo jasno da je požar zahvatio niže katove. Iako je požar ubrzo ugašen, doznajemo da je vatra zahvatila oko 12 soba, od čega je pet potpuno izgorjelo.

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je poslije 15 sati buknuo u četvrtom paviljonu Studentskog doma "Cvjetno naselje" i u kojem su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć, a uzrok požara utvrdit će se nakon očevida.

"U požaru su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen, a točan uzrok utvrdit će se nakon što službenici zagrebačke Policijske uprave obave očevid", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Studenti su zbog sigurnosnih razloga napustili Studentski dom. U priopćenju stoji da je na intervenciju stiglo 25 vatrogasaca u osam vozila iz vatrogasnih postaja Novog Zagreba i Centra, zatim službenici zagrebačke Policijske uprave, Gradske plinare, Hrvatske elektroprivrede i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Studenski centar u Zagrebu oglasio se priopćenjem u kojem su naveli da ni jedan student nije teže ozlijeđen, a mediji su prenijeli vijest da je jedna žena teže ozlijeđena, ali ne u požaru. Naime, vatrogasno vozilo pregazilo je ženu dok se kretalo unatrag, a prema neslužbenim informacijama ona je teže ozlijeđena. Stradala žena prevezena je u KBC Sestre milosrdnice. Stigla je u svjesnom stanju iako silno potresena. Teško joj je ozlijeđena noga, a dijagnostičkim postupcima utvrdit će se ima li unutarnjih ozljeda.V.T.

Studenti će se zbrinuti

“Sudeći po izjavama nadležnih tijela (Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika vatrogasnih postrojbi grada Zagreba), požar je krenuo u čajnoj kuhinji na drugom katu 4. paviljona. U procesu je procjena stanja četvrtog paviljona i nakon očevida stručnjaka znat će se mogu li se studenti vratiti u svoje sobe. U slučaju da to ne bude moguće, u suradnji sa studentskim predstavnicima, Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, Studentski centar će studentima osigurati adekvatan smještaj. Ostali paviljoni Studentskog naselja Cvjetno naselje i ostali kapaciteti naselja funkcioniraju normalno!" navodi sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Najčitanije iz rubrike