Novosti
UTRKA ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA

Vrkić na izbore kao nezavisni kandidat
Objavljeno 7. veljače, 2017.

Aktualni osječki gradonačelnik Ivan Vrkić potvrdio je u ponedjeljak kako će na lokalne izbore u utrku za gradonačelnika Osijeka ući kao nezavisni kandidat.

- U ovome trenutku još uvijek govorim kao gradonačelnik jer imam obvezu sve ono što sam planirao i predvidio završiti do kraja, na način da mi je stalo da završim svoj posao i uredim sve odnose iza sebe, bez obzira na to hoću li ja i dalje biti gradonačelnik ili ne. Znači, da obavim mirnu primopredaju. Bilo bi mi draže da to predam samome sebi nego nekome drugome, ali ako građani odluče drukčije, neću imati ništa protiv. Ono što je u ovom trenutku jako važno, ističem da sam cijelo vrijeme komunicirao i bio u kampanji sa svojim sugrađanima. Politički očekujem da će, s obzirom na to da smo izvrsno radili u ovom mandatu, moja politička konfiguracija i zaleđe biti gotovo isti kao i dosad. Ali, ostavimo još strankama da se one, kroz svoje interese, pripreme za izbore i sklapanje lista, definiraju te odnose - rekao nam je u ponedjeljak Vrkić, dodajući kako će sigurno nastupiti na izborima kao nezavisni kandidat te poziva da ga podrže svi koji će biti suglasni s njegovim programom. S onima koji ga budu podupirali razgovarat će o tome da oni daju prijedloge kandidata za dogradonačelnike po onim kriterijima kako on misli raditi, a on će onda izabrati ljude koji mu u stručnom smislu za pojedina područja budu najviše odgovarali.

Na izborima neće imati svoju nezavisnu listu jer ne želi praviti konkurenciju onima koji će ga podržati. “Želim zajedno s njima, sinergijski, dobiti dovoljan broj mandata, kako bih imao jak mandat i mogao raditi tako da budem što učinkovitiji, da ne ovisim o stranačkim političkim interesima, nego najprije o interesima svojih sugrađana”, zaključuje Vrkić.

Kada je riječ o odnosu s Vladimirom Šišljagićem, koji je na županijskoj razini najavio svoju nezavisnu listu, istaknuo je kako ga zanima da župan bude čovjek s kojim će moći surađivati. “Iz dosadašnje prakse, kao župan i gradonačelnik izvrsno smo surađivali. No, u ovom trenutku nije nužno da se politički podržavamo, priznat ću svako stanje koje bude legitimno nakon izbora i tko god bio župan, s njim ću surađivati. Osobno, mislim da je Šišljagić bio dobar župan”, zaključuje Vrkić. I.Bošnjak

Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

Očekujem da će, s obzirom na to da smo izvrsno radili u ovom mandatu, moja politička konfiguracija i zaleđe biti gotovo isti kao i dosad

Možda ste propustili...

PODACI HZMO-A NA KRAJU TRAVNJA

52 tisuće osiguranika više nego lani

PPD LANI OSTVARIO 30,4 MILIJUNA EURA NETODOBITI

Dobit 22 posto manja nego 2022.