Novosti
KRITIKA GORDANA JANDROKOVIĆA:

Previše ekstenzivno tumačenje sukoba interesa otežava nam posao
Objavljeno 18. siječnja, 2017.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kritizirao je u srijedu odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog mogućnosti da je u sukobu interesa u slučaju otkupa dionica Ine od Mola, ustvrdivši da tako ekstenzivno tumačenje sukoba interesa onemogućuje političkim dužnosnicima da se bave svojim poslom.

Sukob interesa je onda kada je netko zloupotrijebio svoju javnu poziciju za privatni interes. Postoji li potencijalni sukob interesa, koji nije konzumiran i zbog kojega odgovorne osobe dovodimo u situaciju da ne mogu donositi ozbiljne političke odluke, onda Hrvatska ima problem, izjavio je Jandroković novinarima u Saboru.

“Tako definirano poimanje potencijalnog sukoba interesa umnogome otežava ljudima ozbiljno bavljenje politikom. Ako analizirate situaciju svih zastupnika u Hrvatskom saboru, njih 151, pa i većinu državnih dužnosnika, ako će se ovako ekstenzivno tumačiti potencijalni sukob interesa, bojim se da se onda nitko više neće moći baviti ničim”, rekao je Jandroković. Potencijalno su svi lopovi, jer mogu u dućanu ukrasti čokoladu, a ako ćemo tako gledati na politiku i političare, na liječnike i znanstvenike, onda nećemo daleko doći, dodao je. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike