Crna kronika
PRUŽNI PRIJELAZ U PLETERNICI

Kamionom oštetio
polubranik i pobjegao
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

PLETERNICA - U Ulici Matije Gupca u Pleternici, u ponedjeljak oko 14.40 sati, 36-godišnji vozač koji je upravljao kamionom Iveco požeških registracijskih oznaka nije se, približavajući se pružnom prijelazu, zaustavio iako su se počeli spuštati polubranici. Kamionom je udario u jedan polubranik i potom napustio mjesto događaja. Sraz kamiona i polubranika ipak nije prošao nezamijećen, pa su policajci nakon dojave pronašli kamion i 36-godišnjaka protiv kojeg je podnesen prekršajni nalog.

Unatoč postavljenim polubranicima te propisnoj signalizaciji, u posljednjih deset godina zabilježeno je šest prometnih nesreća na ovom pružnom prijelazu. Sve nesreće izazvali su neoprezni vozači kamiona i automobila.

Prema podacima Hrvatskih željeznica, unatoč tome što se s godinama broj nesreća kao i broj poginulih na željezničko-cestovnim prijelazima smanjuje, godišnje se polomi između 500 i 600 polubranika, što izaziva milijunsku štetu. Prema statističkim podacima MUP-a u dvije godine, 2014. i 2015., dogodile su se 472 prometne nesreće na pružnim prijelazima. Najviše takvih prometnih nesreća dogodilo se na fizički zaštićenim prijelazima preko pruge, i to 316. Najmanje nesreća, 59, dogodilo se na nezaštićenim pružnim prijelazima, dok se na prijelazima gdje postoje svjetlosni uređaji dogodilo 97 prometnih nesreća. U navedene dvije godine u prometnim nesrećama koje su se dogodile na pružnim prijelazima smrtno je stradalo sedam osoba, dok ih je još 97 ozlijeđeno.S.Lacić

Možda ste propustili...

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike