Crna kronika
NA ODMORIŠTU AUTOCESTE A3 KOD NOVSKE

Iz osječkog kamiona
ukradeno gorivo
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

NOVSKA

Nastavljaju se krađe goriva na autocesti A3 na području Novske. Kako doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, prošloga tjedna u noći između četvrtka i petka, na autocesti A3 na odmorištu Novska, iz kamiona osječkih registracija lopov je ukrao oko 500 litara goriva. Protiv još uvijek nepoznatog lopova, podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe te policija traga za njim.

Nakon što su početkom prošle godine zaredale krađe goriva iz automobila i kamiona na odmorištima na dijelu autoceste u Sisačko-moslavačkoj županiji, policija je pojačala nadzor i vrlo brzo otkrila dvojicu Rumunja koji su ukrali gorivo iz srpskog kamiona i utočili ga u svoj. Nije to bilo prvi put da se rumunjski državljani upuštaju u ovaj posao na hrvatskom području. Tijekom srpnja 2014. policajci PU brodsko-posavske uhvatili su osmoricu Rumunja koji su krali iz kamiona parkiranih na odmorištima uz autocestu Bregana – Lipovac. Dok vozači kamiona, misleći da su sigurni na odmorištima, mirno spavaju, lopovi iskorištavaju njihov umor i izvuku im gorivo iz spremnika. Iako je riječ o krađi 500 litara goriva, sam kriminalan čin traje samo nekoliko minuta, jer lopovi koriste visokotlačnu pumpu. Jedno crijevo umetnu u spremnik žrtvinog, a drugi kraj u svoj spremnik.

No, ne krade se gorivo samo na autocestama. Najlakši plijen ipak su radni strojevi ostavljeni preko noći na raznim radilištima, bilo to u šumi ili u gradu.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike