Crna kronika
JOŠ JEDAN POŽAR

Loše električne instalacije krive za požar u Vuki
Objavljeno 12. siječnja, 2017.

VUKA

Nema dana da vatrogasci u Slavoniji i Baranji ne gase bar jedan požar dnevno. Uz zapaljene dimnjake, u posljednje vrijeme požare sve češće izazivaju i neispravne električne instalacije. Posljednji takav požar u nizu izbio je u utorak nešto prije 15 sati u Ulici Milka Cepelića u Vuki.

- Do požara je došlo zbog kvara na električnim instalacijama zamrzivača. Izgorio je dio krovišta i stropa, unutrašnjost ostave, vrata i prozori, a zidovi u kući su zacrnjeni. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. U vezi ovog požara policija podnosi izviješće nadležnom državnom odvjetništvu. Osječki vatrogasci dobili su dojavu o požaru u 14.40 sati.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo pripadnike DVD-a Vuka koji su uz pomoć dva mlaza gasili požar s dvije strane. Pregledali smo objekt i utvrdili da se požar proširio na štukaturu u stropu. Jedna grupa je potom gasila požar kroz krovište, a druga je gasila ostavu i hodnik u kući. Nakon gašenja požara na mjestu intervencije ostali su dežurati vatrogasci iz Vuke - doznajemo od Tomislava Katalina, operativnog dežurnog Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Na intervenciji je, uz vatrogasce iz Vuke, sudjelovalo devet profesionalnih osječkih vatrogasaca. Da bi se požari spriječili, vatrogasci savjetuju građanima da redovito čiste dimnjake i kontroliraju plinske i električne instalacije.

Sandra LACIĆ
VELIKA ŠTETA U BIZOVCU

Za veliki požar koji je izbio u kući u Bizovcu u nedjelju poslijepodne, kako smo već pisali, kriv je - električni kabel. Naime, zbog pregrijavanja i zapaljenja kućišta produžnog kabela došlo je do požara u potkrovlju obiteljske kuće. Stan u potkrovlju i krovište potpuno su izgorjeli, a krovište se i urušilo u unutrašnjost kuće. Šteta nastala 48-godišnjem vlasniku iznosi više od 200.000 kuna.

savjet

PROVJERITE STANJE ELEKTRIČNIH INSTALACIJA

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike