Sport
MIROSLAV GAGRO, PREDSJEDNIK CIBALIJE

Nakon dolaska Paculta
igrači nam se sami nude
Objavljeno 10. siječnja, 2017.
U Vinkovcima dolaskom novog trenera zapuhao novi vjetar optimizma

Potraga za novim trenerom za predsjednika Cibalije Miroslava Gagru počela je onog trenutka kada je uručio otkaz bivšem treneru Stanku Mršiću. Kako je cijelo vrijeme ponavljao, nije želio žuriti s odabirom novog stratega. Konačno je, “pet do dvanaest”, odnosno prije samog početka priprema za nastavak sezone, izabrao trenera koji će voditi Cibaliju do kraja sezone i s njom pokušati ostvariti veliki cilj, ostanak u ligi. Odluka je pala na Petera Paculta, Austrijanca koji je tako postao prvi strani trener u vinkovačkom nogometnom klubu. I po tome će sigurno ostati zapamćen Gagrin mandat koliko god on bude trajao. Predsjednik Cibalije bio je zadovoljan odrađenim poslom jer riječ je o treneru koji iza sebe ima ime u igračkom smislu, ali isto tako i u trenerskom smislu. Premda dolazi iz sasvim drukčijeg nogometnog podneblja.

- Sigurno je da nismo mogli dobiti boljeg trenera u ovom trenutku. Osobu koja posjeduje trenersku i igračku karizmu. Zajednički cilj novog trenera i Cibalije, odnosno svih nas koji smo ovdje jest da Cibalia ostane u prvoj ligi. Nama je ova godina, u neku ruku, presudna u stabilizaciji kluba i u financijskom dijelu i ako u tome uspijemo, mislim da će sljedeća, 2018. biti godina mira i stabilizacije. Zbog svega toga sam izuzetno, izuzetno zadovoljan i sretan što smo ovo ostvarili.

U svakom slučaju, dolazak Paculta donio je određeno zadovoljstvo u Vinkovce. No, postavlja se pitanje, koje je sasvim na mjestu, odakle novac u situaciji kada je račun Cibalije blokiran i kada je sutrašnjica potpuno neizvjesna.

- Svaki ugovor mora biti poslovna tajna, pa tako i ovaj, ali mogu reći kada se sve uzme u obzir i s obzirom na to što su treneri prije imali, uvjeti su potpuno isti. Uopće nije novac u pitanju. Mi novca nemamo, imamo strašnih problema u funkcioniranju, to znaju svi i trener Pacult je upoznat s time i zna da se može dogoditi da ne bude isplaćena plaća. Apsolutno sve zna. Zna također da smo danas u blokadi za plaću za 11. mjesec. Smatram da ćemo zbog našeg trenera u marketinškom smislu napraviti iskorak i da će nam biti lakše. Moram reći da trener apsolutno nije opterećenje Cibaliji ni u kojem slučaju, a mislim, ako budemo pametni, iskreni, pošteni, da ćemo možda iskoristiti njegovo ime i napraviti pozitivnu priču i na kraju imati koristi od toga.

U vrijeme pregovora s Pacultom u nekoliko prilika predsjednik je isticao kako će s predsjednikom u paketu stići i nekoliko igračkih pojačanja?

- Jedan od uvjeta dovođenja trenera bio je i dolazak kvalitetnih igrača. Jasno je da nam u svakoj liniji nedostaje po jedan kvalitetan igrač, a kao suho zlato nedostaje nam napadač. Međutim, pokazalo se u nekoliko posljednjih dana, kada smo objavili da za trenera dolazi Peter Pacult, što to ime znači. Naime, obasut sam pozivima igrača koji su zainteresirani za dolazak u Cibaliju. Pričam o igračima, a ne o menadžerima ili agencijama. Osim ta tri igrača koja bi trebala uskoro doći, širi nam se spektar igrača koje možemo birati. Zaokružit ćemo broj igrača u ovom prijelaznom roku u dogovoru s trenerom i sportskim direktorom, a sigurno je da će pojačanja biti. Uostalom i moramo se pojačati. Sigurno je da će biti i igrača koje ćemo dati na ustupanje ili će morati potražiti novi klub. O imenima ne bih sve dok se sve ne dogovori i realizira - pričao je Gagro.

Za približno tjedan dana počinje prijelazni rok. Vidjet će se o kojima je to igračima riječ i hoće li doista donijeti potrebnu kvalitetu u Cibaliji koja će sačuvati toliko željeli prvoligaški status. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike