Novosti
OPTUŽENI BUGARI

Krijumčarili migrante za 4000 eura, ugrozili im zdravlje i život
Objavljeno 2. siječnja, 2017.

Vezani članci

ISTRAGA O ILEGALNOM PRELASKU GRANICE

Migranti ušli u Hrvatsku pješice, krijumčari ih čekali na autocesti

Podignuta je optužnica protiv dva bugarska krijumčara koje Općinsko državno odvjetništvo u Sisku tereti da su sredinom prosinca u neljudskim uvjetima u kombiju prevozili 67 Afganistanaca, od kojih je 35 završilo u bolnici zbog otrovanja ugljičnim monoksidom.

Bugare u dobi od 43 i 50 godina sumjiče da su 67 migranata 17. prosinca prevozili bez putnih isprava, nakon što se mlađi osumjičenik u Srbiji dogovorio s Afganistancem da će zajedno s drugookrivljenim za 4000 eura prevesti najmanje 40 afganistanskih državljana kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom. Teretnim vozilom britanske oznake upravljao je 50-godišnjak, koji je na autocesti A3 Lipovac–Bregana preuzeo 67 stranih državljana, i to u zatvoreni, skučeni tovarni prostor tog vozila, bez otvora za strujanje svježeg zraka, svjestan da time ugrožava njihovo zdravlje i život, objavilo je Državno odvjetništvo u ponedjeljak na svojoj internetskoj stranici.

Prvoosumnjičeni, 43-godišnjak, pak, prema sumnjama tužiteljstva vozio je osobnim automobilom ispred teretnog vozila radi pravodobnog uočavanja policije. No teretno vozilo u blizini naplatne postaje Novska zaustavili su policajcim, koji su u tovarnom prostoru pronašli najmanje 35 osoba u nesvijesti, čiji je život spašen zahvaljujući pravovremenoj medicinskoj pomoći, objavilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo sumnjiči optuženike da su doveli u opasnost život tih ljudi, a od suda traži da im produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

U 11 prošlogodišnjih mjeseci policija je podnijela 124 kaznene prijave protiv ljudi koji su u zamjenu za novac omogućili drugim ljudima protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj. H

U 11 prošlogodišnjih mjeseci policija je podnijela 124 kaznene prijave zbog krijumčarenja ljudi

Možda ste propustili...

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament