Kultura
10. GLAZBENE SVEČANOSTI UA

Studenti pjevali božićne pjesme
Objavljeno 19. prosinca, 2016.

OSIJEK

Umjetnička akademija u Osijeku organizirala je od 12. do 6. prosinca jubilarne, 10. Glazbene svečanosti Umjetničke akademije. Među brojnim programima ujedinjenih pod motom “GLAZ-B-OS je za 10” održani su koncerti, predavanja, radionice i slušaonice, a svi su bili besplatni.

U Dvorani Željezničar u petak je održano 10. natjecanje u pjevanju božićnih pjesama, a dan prije u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije održan je svečani koncert solista i Zbora Umjetničke akademije. Taj su koncert mogli poslušati i stanovnici Virovitice na početku manifestacije, 12. prosinca.

Tijekom GLAZ-B-OS-a održane su: radionica “Iz umjetničke riznice” u OŠ Mladost, radionica “Jazz&Beyond”, radionica hrvatske tradicijske glazbe u OŠ Frana Krste Frankopana, slušaonica Gitarom po svijetu - Španjolska te radionica Gluma i glazba: učimo jedni od drugih.

U srijedu zainteresirani su mogli poslušati koncert glazbe G. Donizettija iz opere Ljubavni napitak pod nazivom Top 10, predavanje Budi aktivan te sudjelovati u radionici Božićnim pjesmama putujemo Hrvatskom u OŠ F. K. Frankopana te poslušati koncert s deset klavirskih minijatura u OŠ Mladost.

U četvrtak održana je slušaonica Božić u glazbi, program Glazbena događanja u Osijeku: Advent prije 100 godina te prezentacija studentskih radova Studenti za 10. U petak je promoviran zbornika radova 1. međunarodnog znanstvenog i umjetničkog simpozija o pedagogiji i umjetnosti. D.Kć.

Možda ste propustili...

USPJESI GLAZBENOG ODJELA VUKOVAR

Uloženi trud vraća im se sjajnim rezultatima

U POŽEGI ZLATO DJEČJEM ZBORU IZ VALPOVA

I prof. Lovrinčević okrunjena nagradom kao dirigentica

SVEČANO OTVORENA KREATIVNA RIZNICA

Praizvedena poema “Ars Eugenium” Jasne Horvat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POSLJEDNJA GLAZBENA PREMIJERA U SEZONI U HNK U OSIJEKU

Panta rhei: Iako koncert za probranu publiku, vrijedi ga poslušati

2

PREDSTAVLJANJE ARS ANDIZETUMA ZA KRAJ 4. KREATIVNE RIZNICE

Kružna kreativnost krovna je tema jubilarnog simpozija 2019.

3

U OSIJEKU I ĐAKOVU, OD 25. DO 28. TRAVNJA - 3. DANI JULIJA KNIFERA

Helena Sablić Tomić: Obnova Kniferove rodne kuće još uvijek nije na “meniju” Grada Osijeka