Mozaik
MARIN BULIĆ: POČASNA NAGRADA NA “ČAROBNOJ FRULI”

Mladi pjevač iz Višnjevca potvrdio se kao veliki talent
Objavljeno 8. prosinca, 2016.

Pomalo nevjerojatno zvuči svestranost Marina Bulića (11), učenika petog razreda Osnovne škole Višnjevac i polaznika trećeg razreda osječke Glazbene škole Franje Kuhača. Osim što u svojoj školi uči i radi sve što i njegovi školski kolege, Marin svira klavir u Glazbenoj školi (u klasi prof. Ane Stanković), trenira nogomet u mjesnom nogometnom klubu, a prije godinu i pol počeo je i pjevati. Krenulo je s RTL-ovim showom “Zvjezdice”, na kojemu su mu briljantne izvedbe pjesama (“Mama”, “Hallelujah”, “Vilo moja”, “You Raise Me Up”) otvorile mogućnost brojnih javnih nastupa i dale poticaj za daljnji napredak. Uslijedili su nastupi na dječjim festivalima, na kojima je zapažen kao veliki potencijal za klasično pjevanje. Ipak, najdraži uspjeh mu je aktivan angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, prvo kao člana dječjeg zbora u operi “Tosca” s Osječkim zumbićima, a zatim u mjuziklu “Moje pjesme, moji snovi”, u kojemu glumi Kurta, jednog od von Trappove djece. Za tu ulogu Marin je s ostalim malim glumcima toga projekta dobio Nagradu hrvatskoga glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina. Osim toga, ta je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Posljednji veliki uspjeh Marin je zabilježio prije nekoliko dana na Međunarodnom dječjem festivalu “Čarobna frula” u Zagrebu s pjesmom Andreje Gribl “Opet ću noćas sanjati”. Riječ je o pjesmi za koju je mlada osječka skladateljica Andreja Gribl napisala glazbu i tekst, a s Aleksandrom Stankovićem i aranžman. U poluzavršnici festivala sudjelovalo je 118 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Mađarske. Marin je u polufinalu zasluženo dobio maksimalnih 120 bodova. Djevojčica Medea Market Sindik iz Rijeke (4. kategorija) i Marin Bulić iz Višnjevca (3. kategorija) jedini su osvojili maksimalan broj bodova od svih članova žirija. U završnici ovogodišnje “Čarobne frule” oni su osvojili Počasnu nagradu festivala. S pjesmom Andreje Gribl “Opet ću noćas sanjati” Marin Bulić nastupio je s ostalim finalistima u nedjelju i na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u okviru manifestacije Advent u Zagrebu. Organizatori Međunarodnoga dječjeg festivala “Čarobna frula” kažu da je to solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva, natjecateljskog i humanitarnog karaktera. Upravo zato uspjeh osječkih predstavnika i dobivanje Počasne nagrade festivala još je veći. I nakon svega što je prošao i svih nastupa na kojima se već potvrdio kao veliki talent, Marin počinje razmišljati o karijeri opernog pjevača.

– Bilo mi je to jedno prekrasno, novo iskustvo, vidio sam neke stare prijatelje i upoznao nove, ali sada se vraćam svojoj školi i učenju. Jako volim pjevati i zato mi pripreme i putovanja nisu naporni. Od siječnja ponovno kreće mjuzikl Moje pjesme, moje snovi u osječkom HNK-u pa ću i dalje biti Kurt u toj predstavi - skromno će Marin. P.Žarković

Najdraži uspjeh mu je aktivan angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike