Crna kronika
PRED POLICAJCIMA POKUŠAO UNIŠTITI “DOKAZ”

Rekao da u vrećici ima
sušeno meso pa bacio
smotuljak marihuane iz vlaka
Objavljeno 7. prosinca, 2016.

SLATINA

Na prozorima vlakova trebalo bi uz svima poznato upozorenje “Ne naginji se kroz prozor” nakon utorka dopisati “Ne bacaj drogu kroz prozor”! Kako stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, policajci su u utorak oko 16.20 sati kontrolirali putnike u vlaku na relaciji Zagreb - Osijek, pri čemu su se susreli i s mladićima koji su kod sebe, kako se pokazalo istragom, imali drogu. Jedan od mladića očajnički se odlučio riješiti droge pred policajcima, bacivši iznenada paket kroz prozor jurećeg vlaka.

Naime, policajci su tijekom vožnje vlaka od Cabune u smjeru Slatine zatekli 28–godišnjaka i 20–godišnjaka te obojicu legitimirali, a potom i zatražili da im pokažu što imaju u džepovima i u prtljazi. Pri pregledu je 28–godišnjak iz džepa jekne izvadio plastičnu vrećicu s marihuanom težine 11,4 grama. Ovaj mladić shvatio je da nema baš izbora, pa je drogu predao policajcima.

Međutim, kada je 20-godišnjak otvorio svoju prtljagu, policajci su vidjeli vrećicu oblijepljenu samoljepljivom vrpcom, za koju je 20–godišnjak rekao da je riječ o sušenom mesu. Potom je izvadio vrećicu iz prtljage i brzopotezno bacio kroz prozor iz vlaka.

Policajci su obojicu “skinuli” s vlaka u Slatini i priveli u postaju. U tom trenutku druge patrole krenule su prema dojavljenom mjestu gdje je paketić izbačen iz vlaka. Potraga je ubrzo urodila plodom.

- U blizini pruge kod Sladojevaca policajci su pronašli odbačeni smotuljak težine 450 grama. Preliminarnim vještačenjem obiju vrećica utvrđeno da je riječ o marihuani. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28–godišnjaka slijedi podnošenje prekršajne prijave, a protiv 20–godišnjaka kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske.S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike