Sport
LOKOMOTIVA PROJURILA VINKOVCIMA

Sesar: Kao da igrači
ne čuju što pričam
Objavljeno 5. prosinca, 2016.
Cibalia će se boriti sa Splitom za izbjegavanje zadnjeg mjesta

Cibalia je i drugi put u ovom prvenstvu uvjerljivo poražena od Lokomotive. Nakon 4:0 u Zagrebu, slično s 4:1 poraženi su od istog suparnika i u Vinkovcima. Golema je ostala gorčina u ustima nakon loše igra sastava Siniše Sesara, koji je uoči utakmice ponovio kako se onakav susret i poraz iz Zagreba ne može ponoviti.

Promjena formacije

Na žalost, dogodilo se nešto vrlo slično. Loš protok lopte, jako slaba pokretljivost, bezidejnost, uglavnom, sve loše se skupilo se u jednu vinkovačku utakmicu i krajnji rezultat nakon ovakve prezentacije nije mogao biti bolji. S druge strane Lokomotiva je nakon niza poraza ostvarila pobjedu i razumljivo je što je trener Zagrepčana Mario Tokić na kraju susreta bio zadovoljan.

- Nije bila baš lagana utakmica za nas kako rezultat sugerira. Dogovorili smo se u svlačionici prije utakmice kako ćemo igrati i igrači su to na terenu ispoštovali. Prije svega mi smo se nadali da naša forma i igra ostane na razini utakmica u Splitu protiv Hajduka i Slaven Belupa protiv kojih smo odigrali i bolje nego danas, ali smo ih uz dosta peha izgubili. U prvom poluvremenu smo promijenili sustav igre na štto nam je donijelo velikog uspjeha. Na žalost, ozlijedio nam se Karačić pa smo morali u drugom poluvremenu ponovno promijeniti sustav igre u 4-4-2, ali i s takvom igrom smo dobro stajali na terenu. Da nije bilo sebičnosti i da je bilo mirnoće u zadnjem pasu mogli smo postići još koji pogodak, ali i ovako je jako dobro ispalo - rekao je trener Lokomotive Mario Tokić.

Pokušali su nogometaši Cibalije u drugom poluvremenu agresivnijim pristupom nešto popraviti u igri, ali osim što su inkasirali sedam žutih kartona u igri se nije mnogo toga promijenilo. Istina je da su domaći igrači u jednom razdoblju ostvarili pritisak prema golu Zagorca i da su jedno vrijeme igrali samo na polovini gostiju, ali to je donijelo tek poluprigode Baše i Tiaga. Trener Siniša Sesar proveo je cijelu utakmicu uz aut-liniju, ali kao da ga igrači nisu čuli.

Neopreznosti

- U svlačionici sve izgleda odlično, padne dogovor i sve je idilično do pred početak utakmice. Cijeli tjedan smo se pripremali za ovu utakmicu, znali smo odakle nam najviše prijeti opasnost, sve smo se dogovorili, ali u prvom poluvremenu kao da smo bili na nekoj šetnji, daleko smo stajali od igrača, bez agresije, bio je spor protok lopte, ulazimo u konflikte iz kojih oni oduzimanjem lopte prelako dolaze do našeg gola. Kod prvog gola njihov igrač se šetao po našem šesnaestercu, nitko mu nije ušao u blok. Kod drugog gola, ne znam koliko sam puta spominjao to da nema uklizavanja u šesnaestercu, ali kao da igrači ne čuju što pričam. Ponovno su uklizali u šesnaestercu, a pametan igrač postavio je samo nogu za jednaesterac. Pokušali smo u drugom poluvremenu malo žešće zaigrati, ali ni to nje donijelo nekakav napredak u igri. U napadu jednostavno nemamo igrača koji bi probio protivničku obranu. Krajnji rezultat je visok, ali je sasvim zaslužena pobjeda Lokotmove - rekao je Siniša Sesar.

Ovaj poraz osuđuje Cibaliju na borbu sa Splitom za poziciju kojim bi se izbjeglo izravno ispadanje iz lige. No, teško je očekivati u ovoj sadašnjoj financijskoj situaciji da će se tijekom zimske stanke dogoditi pomaci, prije svega misli se u pronalasku četiri-pet kvalitetnih igrača koji bi jamčili opstanak. Pred Cibalijom su očito teški, hladni dani.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6. Strijelci: 0:1 Cekici (17), 0:2 Ćorić (32-11m), 0:3 Ivanušec (73), 0:4 Marić (80), 1:4 Tiago (84). Žuti kartoni: Jerbić, Matković, Baša, Čuljak, Filipović, Pervan, Mijoković (Cibalia), Capan, Cekici, Majstorović, Grezda (Lokomotiva). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: MIRKO MARIĆ (LOKOMOTIVA

CIBALIA                              1 (0)

Matković 5, Karačić 5, Zgrablić 5,5, Jerbić 5 (od 33. Filipović 5,5), Čuljak 5, Mijoković 6, Tomašević 5,5, Pervan 6, Mišić 5,5 (od 46. Šimunac 5,5), Baša 5,5, Dabro 5 (od 63. Tiago 6).

LOKOMOTIVA                    4 (2)

Zagorac 6,5, Majstorović 6, Kolinger 6, Rrahmani 6, Karačić - (od 32. Grezda 6), Ćorić 6,5 (od 62. Halilović 6), Capan 6,5, Ivanušec 7, Rožman 6,5, Cekici 7 (od 83. Bočkaj-), Marić 7,5

0:1

Karačić je s vrha šesnaesterca uputio loptu prema Mariću koji dva puta pokušava šutirati, ali bez uspjeha i onda prosljeđuje loptu do slobodnog Cekicija koji lagano plasira loptu u nebranjeni dio mreže.

0:2

Loptu je neometan primio Marić i sam se sjurio u šesnaesterac gdje ga ruši Jerbić. S bijele točke precizan je bio Ćorić.

0:3

Ivanušec je odigrao dupli pas s Marićem i potom neometan krenuo prema Matkoviću kojeg precizno prebacuje za već visokih 0:3.

0:4

Obrana Cibalije je još jednom mlako reagirala što koristi Marić i uz pomoć Ivanušeca s nekih pet-šest metara povećava gostujuće vodstvo.

1:4

Prema lijevoj strani prošao je Čuljak i s ruba šesnaesterca, skoro uz gol liniju, poslao odličnu loptu za Tiaga koji iz prve pogađa pokraj Zagorca u mrežu.

Najčitanije iz rubrike