Kultura
NASTAVAK DANA MATICE HRVATSKE OSIJEK

Zbornik Odjela za kulturologiju i promocija Osječkih svaštica III
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

OSIJEK

Ovog se vikenda nastavlja bogat program Dana Matice hrvatske u Osijeku dvama zanimljivim predstavljanjima.

U sklopu programa “Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.” danas (subota, 3. prosinca) u 11 sati u Klubu knjižare Nova održat će se predstavljanje zbornika radova s 2. međunarodnog interdisciplinarnog znanstvenog skupa “Znanstvene, kulturne, obrazovne i umjetničke politike – europski realiteti”. Taj skup održan je u svibnju 2015. godine na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku u povodu 200. obljetnice rođenja Josipa Jurja Strossmayera, a zbornik je objavljen ove godine. Predstavljači će biti prof. dr. sc. Zlatko Kramarić, redoviti profesor u trajnom zvanju Odjela za kulturologiju, te doc. dr. sc. Željko Pavić, zamjenik pročelnice Odjela za kulturologiju za znanstveno-istraživačku djelatnost.

Večeras (subota, 3. prosinca) u 17 sati u Vikarijatu Osijek (Ulica J. J. Strossmayera 58) bit će predstavljanje knjige prof. dr. sc. Zlate Živaković-Kerže “Svaštice iz staroga Osijeka” (III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje). Pozdravne riječi uputit će u ime Grada Osijeka dogradonačelnik Vladimir Ham, u ime Instituta za novu evangelizaciju mons. Vladimir Dugalić, a u ime suizdavača Podružnice za povijest SSB dr. sc. Stanko Andrić. O knjizi će govoriti recenzenti prof. dr. sc. Rudika Gmajnić, prof. dr. sc. Željko Turkalj, prof. Vinko Ivić i autorica, prof. dr. sc. Zlata Živaković-Kerže.

Tijekom predstavljanja dijelove iz knjige Svaštice iz staroga Osijeka čitat će dramska glumica HNK-a u Osijeku Anita Schmidt i prof. Petar Kerže. Glazbena pratnja bit će Zlatko Barač na saksofonu i klaviru te prof. Vjera Kurtović na klaviru. D.Kć.

Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

Najčitanije iz rubrike