Ekonomija
ZNANSTVENA I STRUČNA SURADNJA

Kroz projekt Žito
case study zaposlit
će desetak studenata
Objavljeno 3. prosinca, 2016.

Desetak studenata Ekonomskog fakulteta koji su sa svojim timovima sudjelovali u finalu natjecanja projekta Žito case study, osim novčanih nagrada dobili su priliku ovih dana i zaposliti se u Žitu.

Podsjetimo, riječ je o sporazumu o znanstvenoj i stručnoj suradnji koje je u ovo vrijeme prošle godine Žito grupa potpisala s Ekonomskim fakultetom Osijek, a prema kojem je studentima tog fakulteta omogućeno obavljanje stručne prakse u tvrtki Žito d.o.o. i sudjelovanje na projektu Žito case study.

Projekt je podsjetimo, obuhvaćao natječaj u četiri kategorije natjecanja - marketing strategija i plan promotivnih aktivnosti, razvoj brenda, vizualnog identiteta i dizajn ambalaže, logistika i distribucija na izvozna tržišta te prezentacijsko-degustacijski centar.

“Uloga poduzetnika stvaranje je novih vrijednosti, a fakulteta da proizvodi nove kadrove”, rekao je tada Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žita, dodavši kako uvijek treba vjerovati u sebe, ulagati u svoje znanje i vještine, kao i da uvijek treba maštati i nikada ne odustajati, bez obzira na to što okolina kaže. Inače valja istaknuti da je ovo tek prvi krug zapošljavanja studenata koji su sudjelovali na Case studyju, budući da je dosta studenata koji su sudjelovali još na trećoj godini preddiplomskog, te drugoj godini diplomskog studija Ekonomskog fakulteta.

“Spomenuti Case study bio je studentima izuzetna motivacija i prilika da se još tijekom studija uključe u ovakve i slične projekte na kojima mogu nastaviti raditi i nakon završetka fakulteta, te pridonijeti regiji u kojoj žive. A budući da živimo u Slavoniji, koristeći se postojećim potencijalima nastojimo vratiti Slavoniji ono što je oduvijek bila – regija koja hrani, grije, okuplja i razvija povjerenje u kvalitetne i zdravstveno ispravne proizvode, povjerenje u domaće proizvode, proizvedene u Slavoniji sa slavonskim sirovinama”, poručili su iz Žita.

Zdenka RUPČIĆ
“VJERUJEMO U SLAVONIJU i U DOBRO”

Da iz Slavonije dolazi samo dobro, mogu se uvjeriti svi i na osječkom Adventu u Tvrđi, a na kojem sa svojim najnovijim proizvodima sudjeluje i Žito grupa “Vjerujemo u Slavoniju, vjerujemo u dobro”. Poruka je to koja spaja ovogodišnji Advent u Tvrđi i filozofiju novog branda osječke Žito grupe. - Riječ „dobro“ u hrvatskom jeziku označava i poljoprivredni posjed, a u našim očima označava dobro u kojem nastaju proizvodi sastavljeni isključivo od dobrih sastojaka. Mi smo Slavonci. Na slavonskom dobru želimo raditi i živjeti dobro. Bit našeg poslovanja je činjenje dobrog za ljude i za dobrobit Slavonije, poručuju iz Žita, te dodaju da se u to može uvjeriti i na Adventu u Zagrebu, gdje na Trgu bana Jelačića, u sklopu Zagrebačke božićne bajke postoji ista kućica naziva DOBRO. - Slavonsko dobro su njeni ljudi zato vrijedi ulagati u njih, zaključuju iz Žita.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike