Novosti
GRMOJA POTVRDIO:

U Hrvatske vode dolazi kum Bože Petrova
Objavljeno 24. studenog, 2016.

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja potvrdio je u četvrtak medijske navode prema kojima kum čelnika Mosta Bože Petrova, Mario Bukmir, dolazi u Hrvatske vode rekavši kako se “ne radi ni o kakvom zapošljavanju, nego o političkoj funkciji zamjenika direktora”.

“Podsjetio bih vas da je u prošlom mandatu na čelu Hrvatskih voda bio gospodin Đuroković iz HDZ-a, kojeg je Most postavio, a za zamjenike generalnog direktora postavili smo gospođu Fani Bojanić, zbog koje smo bili prozivani, a ona nema nikakve veze s Mostom, i Dinka Polića. To su političke funkcije, nismo potpuno zadovoljni radom Hrvatskih voda i smatramo da ima prostora za restrukturiranje, kao i za obračun sa, rekao bih, koruptivnim djelima unutar tog poduzeća. Na čelnom mjestu namjeravamo ostaviti Đurokovića iz HDZ-a i tu pokazujemo da nam nije važna politička pripadnost i bliskost s Mostom. A zbog kontrole namjeravamo postaviti čovjeka koji se već dokazao na milijunskim projektima u realnom sektoru i što se tiče europskih fondova”, rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskom saboru. Na pitanje je li riječ o Mariju Bukmiru, Grmoja je odgovorio kako je on svakako jedan od kandidata. “Kumstvo s gospodinom Petrovom nema veze s ovom funkcijom. On je, prije nego što je postao kum Petrova, vodio u Metkoviću projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Osim toga, prije je radio i u realnom sektoru i vodio milijunske projekte. On je naš čovjek od povjerenja i ima sve stručne kvalifikacije. Most je i u proteklom periodu pokazao da smo na većini funkcija ostavili ili kadar HNS-a, SDP-a ili HDZ-a. U nekim se situacijma to pokazalo dobrim, a u nekima smo bili prozivani, kao u slučaju Narodnih novina”, objasnio je Grmoja. H

IZMJENA STATUTA

Grmoja je objasnio i zbog čega je mijenjan Statut Hrvatskih voda. “Statut je mijenjan zato što tog čovjeka želimo staviti na tu poziciju. Statut je u Hrvatskim vodama mijenjan i zbog postavljanja gospodina Kukića. Gospodin Bukmir, ako dođe i kad dođe u Hrvatske vode, ne dolazi na mjesto na kojem će ostati, kad Most ode iz ove vlade, ako ona ne bude trajala četiri godine, otići će jer dolazi na političku funkciju. Most od njega očekuje rezultate, a ja poručujem javnosti da prate njegove rezultate i tako će znati kakvo je poslovanje Hrvatskih voda kad on dođe tamo, a kakvo je bilo prije”, poručio je Grmoja.

Možda ste propustili...