Sport
SINIŠA SESAR V.D. TRENERA CIBALIJE

Ne znam još sigurno hoću
li voditi momčad u Rijeci
Objavljeno 24. studenog, 2016.

Očekivanja nogometaša Cibalije u susretu protiv Osijeka bila su visoka. Nadali su se čak i pobjedi pa je poraz bilo prilično bolno prizemljenje. Vjerojatno i zbog visokih očekivanja u slavonskom derbiju lica igrača Siniše Sesara bila su pretužna. Bilo je i onih koji su plakali. Četiri dana nakon susreta još se osjeća gorčina, a sve doživljeno još nije zaboravljeno pa trenutačno raspoloženje u momčadi nije dobro.

- Prije utakmice bila je atmosfera kao ni pred jednu dosadašnju utakmicu. Svi su se međusobno bodrili i žarko željeli pokazati na terenu da mogu igrati dobro i protiv Osijeka i osvojiti bar bod. Zato i ne čudi toliko razočaranje nakon utakmice - kratko je o utakmici komentirao v.d. trenera Cibalije Siniša Sesar.

Kako se okrenuti prema novoj utakmici? Predstoji gostovanje u Rijeci.

- Teško se smiriti nakon ovakve utakmice, jer sam i ja bio budan cijelu noć, razmišljajući jesam li negdje pogriješio, jesam li trebao na poluvremenu nekoga zamijeniti. I meni je trebalo vremena da se smirim, ali valjda zbog iskustva i godina, to sam brže od igrača prošao. Sada ih moram što prije vratiti u normalu kako bismo spremni dočekali sljedeću utakmicu protiv Rijeke.

Očito je onda kako će Sesar i protiv Rijeke voditi momčad Cibalije?

- To ne znam, predsjednik nije dolazio i ništa mi još nije rekao o tom pitanju. Ako je ostalo isto, onda smatram da je i dalje moj zadatak pripremati momčad za sljedeću utakmicu. Pitanje je isto tako bi li novi trener pristao u ovoj situaciji voditi momčad u Rijeci, ili će gledati utakmicu s tribine, što je bio slučaj kod nekih trenera.

Rijeka je lider prvenstva pa su očekivanja svedena na minimum. Utakmica protiv Rijeke trebala bi za igrače Cibalije biti bez pritiska, bez imperativa.

Trener Siniša Sesar boji se samo jednoga.

- Plašim se samo brzog pogotka i da poslije njega ne potonu lađe pa da doživimo kanonadu. Istina je da idemo u Rijeku odigrati rasterećeno i bez ikakvih imperativa, samo pokazati da i mi znamo igrati. Možda se baš u takvom ozračju nešto dogodi pa Rijeka odigra lošije, ili nas olako shvati. Sada razmišljam samo kako igračima podignuti poljuljano samopouzdanje. Nadam se da ćemo do subote to uspjeti odraditi kako treba - rekao je Sesar, koji bi prema našim informacijama mogao voditi momčad čak do kraja polusezone. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike