Crna kronika
JOŠ JEDNA ŽRTVA PROMETNE NESREĆE

Preminuo u bolnici
nakon teškog sudara
Objavljeno 28. listopada, 2016.

OSIJEK

Nastavlja se crni niz smrtnog stradavanja na prometnicama u Osijeku. U srijedu je u Kliničkom bolničkom centru Osijeku preminuo 69-godišnjak koji je teško stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 11. listopada na nadvožnjaku u Trpimirovoj ulici. U sudaru su sudjelovali Renalt Clio đakovačkih, te Fiata Doblo osječkih registracija. Kako je u Renaultu ostao zarobljen vozač, u pomoć su pozvani vatrogasci.

- Prometna nesreća dogodila se kada je 69-godišnjak upravljao automobilom iznad južne obilaznice desnom kolničkom trakom, odnosno kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Dolaskom do sredine nadvožnjaka, prednjim dijelom vozila udario je u prednji dio dostavnog vozila kojim je upravljao 64-godišnjak koji se kretao lijevom kolničkom trakom. Od siline udara automobil 69-godišnjaka udario je u metalnu zaštitnu ogradu - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske. U sudaru su teške ozljede zadobili 69-godišnji vozač i 69-godišnja putnica iz njegovog vozila. Unatoč borbi liječnika za život 69-godišnjaka, on je preminuo 15 dana nakon sudara. Policija o ovom slučaju podnosi izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nesretni 69-godišnjak je 16. osoba poginula u prometnim nesrećama ove godine u Osječko-baranjskoj županiji. U prvih devet mjeseci ove godine na hrvatskim je cestama živote izgubilo 260 osoba, a u istom vremenskom razdoblju prošle godine 226. U istom vremenu lani je u Osječko-baranjskoj županiji smrtno stradalo 30 osoba, a ove godine 13.

Sandra LACIĆ
AKCIJE POLICIJE

Zbog velikog broja poginulih osoba u posljednje vrijeme u policiji su najavili inteziviranje svog djelovanja. Između ostaloga, maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi za nadzor u prometu, kao i sva vozila s policijskim obilježjima te će se uključiti maksimalan broj policijskih službenika u provođenje planiranih aktivnosti. U akcije su uključene i civilne autoophodnje sa službenim vozilima bez policijskih obilježja.

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike