Ekonomija
DANI HRVATSKOG TURIZMA

Nagrade Đakovačkim vezovima i Zlatnoj gredi
Objavljeno 27. listopada, 2016.

U sklopu Dana hrvatskog turizma, koji se ove godine održavaju u Bolu na otoku Braču, dodijeljene su turističke nagrade i priznanja nakon ocjenjivanja koje zajednički organiziraju Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, te ljude u turizmu.

Među mnogim hrvatskim turističkim biserima uglavnom na jadranskoj obali, u godini koja će po svim mjerilima biti rekordno uspješna, nagrade su zaslužile i destinacije, poslovni subjekti i pojedinci s područja Slavonije i Baranje. Svakako tu vrijedi istaknuti kako je u kategoriji nagrada za održivi turizam prvo mjesto i nagradu osvojila kuća u prirodi Zlatna greda.

Još je nekoliko vrijednih nagrada stiglo u Slavoniju. U kategoriji ljudi u turizmu, potkategoriji godišnja nagrada “Anton Štifanić” za 2015. godinu u kategoriji tvrtka, ustanova ili udruga prvu nagradu osvojili su pedeseti Đakovački vezovi, nadaleko poznata manifestacija.

Tatjana Novačić, vlasnica OPG-a iz Popovca, nagrađena je kao najbolji domaćin turističkog seljačkog domaćinstva. Nadalje, Jasna Babić iz Turističke zajednice grada Vukovara dobila je posebno priznanje za doprinos razvoju kontinentalnog turizma. Nagrađen je kao najbolji djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Krešo Marić iz Pivovare Daruvar.

Proglašene su i najbolje turističke destinacije u 2015. godini. U kategoriji najuspješnija destinacija ruralnog turizma pobijedila je Općina Konavle ispred Općine Kneževi Vinogradi i Motovuna. I ovaj ulazak u finalni izbor baranjske općine predstavlja izuzetno vrijedan rezultat koji nakon prošlogodišnje pobjede Karanca, mjesta u općini Kneževi Vinogradi, dokazuje kvalitetan rad na razvoju seoskog turizma u Baranji.

I osječki hotel Waldinger, nakon prošlogodišnje pobjede u kategoriji nagrada Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2016., ove je godine svrstan na vrlo dobro drugo mjesto među malim i prijateljskim hotelima.

Valja napomenuti kako je Mali Lošinj nagrađen za najbolju destinaciju zdravlja, Dubrovnik za najbolji “city break”, Komiža za najbolju autentičnu primorsku destinaciju i Poreč za najbolju odredišnu destinaciju.

Igor MIKULIĆ
U prvoj godini posjet princa Charlesa i vrijedna nagrada

Predsjednik udruge Zeleni Osijek, koja je osnovala Ekocentar Zlatna greda, Jasmin Sadiković, priznao je kako nije bio na dodjeli nagrada u Bolu zbog mnogo obveza u Zlatnoj gredi te da je nagradu u njihovo ime primila direktorica TZ-a Bilje Danijela Mihaljević. - Vrlo smo zadovoljni zbog ove nagrade i kategorije u kojoj je osvojena, prvenstveno zbog toga što nam je zaštita okoliša temeljna odrednica. Uspjeh je i veći ako se zna kako je Ekocentar otvoren tek u svibnju ove godine - kazao nam je kratko Sadiković. Doista je u prvoj godini rada Ekocentar Zlatna greda dobio nevjerojatan vjetar u leđa, jer je to izletište u prirodi, usred šume i pokraj Kopačkog rita, uređeno nizom atraktivnih sadržaja, ove godine posjetio i britanski prijestolonasljednik Charles, da bi sada dobilo vrijednu turističku nagradu.

Možda ste propustili...

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

Najčitanije iz rubrike