Novosti
BURIĆ TRAŽI SAZIVANJE SJEDNICE GO HDSSB-a

Vulin: Zna se kako se saziva Glavni odbor
Objavljeno 25. listopada, 2016.

“Unutarstranačkim pitanjima nećemo, poput nekih drugih stranaka, zabavljati javnost. Svima je, na temelju našeg statuta, jasno na koji se način i tko saziva sjednicu Glavnog odbora. Postoji, dakle, uobičajena procedura i važeći Statut HDSSB-a, i sva unutarstranačka pitanja trebaju ići tim putem”, kratko je u utorak poručio predsjednik te stranke Dragan Vulin, nakon što je medijima stiglo priopćenje zamjenika predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a, Dinka Burića, kojim je zatražio sazivanje sjednice Glavnog odbora te donošenje odluke o sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a.

Kako je javila HINA, zamjenik predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić izvijestio je u utorak kako veći broj članova stranke traži donošenje odluke o sazivanju izvanrednog stranačkog izbornog sabora radi izbora novoga vodstva stranke.

U priopćenju za javnost Burić navodi kako se zahtjev upućuje zbog niza izrazito loših izbornih rezultata HDSSB-a u posljednjih 20 mjeseci, iznimno lošeg stanja u stranci te nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih statutom HDSSB-a.
Navodi kako veliki broj članova HDSSB-a, uključujući veliku većinu članova Glavnog odbora stranke i značajnog broja članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a, radi izbora novog vodstva stranke, demokratskim putem, uključujući tajno glasovanje.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin potvrdio je  da je održana sjednica Predsjedništva stranke, ali nije želio govoriti o donesenim odlukama i zaključcima najavivši da će stranačko vodstvo to učiniti u srijedu.

U izjavi Hini Vulin je istaknuo da će se postojeći problemi rješavati unutar stranke te da će sve odluke biti u skladu sa statutom HDSSB-a. R.I.

Možda ste propustili...

DUGUJU 3,88 MILIJARDI EURA

U blokadi je 211 tisuća građana

OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA RAKETIRANJA ZAGREBA

Položen vijenac za stradale civile

Najčitanije iz rubrike