Crna kronika
DVOJE MRTVIH U SLAVONSKOM BRODU

Muškarci ubijeni u istom kvartu, zločini još nisu povezani
Objavljeno 25. listopada, 2016.

SLAVONSKI BROD

Dva ubojstva muškaraca (49 i 80 god.), u istom danu i u istom kvartu u slavonskobrodskim ulicama Reljkovićevoj i Vatroslava Lisinskog, zgrozila je Brođane. U ponedjeljak poslijepodne, nakon dojave oko 15 sati u Ulici V.Lisinskog pronađeno je tijelo 49-godišnjeg Marinka Tomića, a iste večeri, oko 20.45 sati, u Reljkovićevoj ulici pronađeno je tijelo 80-godišnjeg Luke Ćosića. Kod oba muškaraca pronađene su ozljede koje upućuju na nasilnu smrt.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje, a suradnjom policije i županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) utvrdit će se sve okolnosti i važne činjenice vezane uz oba slučaja - kazala je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić. A zamjenik ŽDO-a Franjo Kopunić, koji je obavljao očevid u Reljkovićevoj 32, kazao je kako je u kuhinji pronađeno tijelo 80-godišnjaka.

- Tijelo je nađeno u ležećem položaju, na leđima, a uzrok smrti su višestruke ozljede mehaničkim predmetom - rekao je Kopunić. U oba slučaja riječ je o ubojstvu.

Vidljivo šokirana susjeda Ankica Hlevnjak pronašla je tijelo usmrćenog Ćosića. “Njegova podstanarka mi je pozvonila da provjerim što se događa. Ona je poslijepodne vidjela susjeda u dvorištu kako čisti lišće, a navečer se zabrinula, jer se nije palilo svjetlo u njegovom dijelu kuće pa me je pozvala. Ušla sam u kuhinju i našla ga kako leži na pločicama”, rekla je susjeda, dodajući kako je odmah pozvala Hitnu. Liječnik je konstatirao smrt i potom zvao policiju.

- Cijelo susjedstvo je u šoku. Riječ je o čovjeku koji je bio za sve. Očajna sam, bio mi je kao otac. Nikada se tako nešto nije dogodilo u ovoj ulici - kazala je Hlevnjak. U šoku i nevjerici su i Ćosićeve kćeri Zrinka i Mirjana.

- Bio je vitalan, sam je sve radio, aktivan u Udruženju obrtnika... Zašto se to dogodilo? - ponavlja Mirjana, koja živi u Zagrebu, a otac joj se, kaže, znao požaliti da ima prijetnji.

Nekoliko stotina metara dalje u oronuloj kući na uglu Ulice V.Lisinskog živio je Marinko Tomić, dugogodišnji ovisnik o alkoholu koji je oko sebe skupljao ljude istog stila života.

- Ponekad ga nije bilo danima, pa bi se pojavio. Ali on je bio onaj dobroćudni pijanac koji nikome ništa nažao ne bi učinio. Oko Marinka su se skupljali razni problematični ljudi. Već mu je netko ranije ukrao opskrbninu. A jednom smo ga spasili kad mu je pukao čir na želucu, i obećao je tada da će prestati piti. No kratko je trajalo - kazala je susjeda. Dan prije je, kako su čuli, dobio unuče od kćeri koja živi u Bosni i s ekipom je slavio. Vidjeli su ga preko vikenda. A u ruševnoj kući nema ni struje, vode, ni kanalizacije, hodaju štakori... Ubijen je špičastim predmetom, navodno odvijačem.

Marija RADOŠEVIĆ
ZA SADA NEMA POVEZANOSTI

Policija za sada ne povezuje ova dva ubojstva i traga za još uvijek nepoznatim počiniteljima. Tijela ubijenih muškaraca prevezena su na Odjel patologije brodske bolnice gdje će biti izvršena obdukcija i tada će se saznati više o uzroku smrti i načinu na koji su ubojstva dvojice Brođana počinjena. Kriminalističkom obradom utvrdit će se i njihova eventualna povezanost.

istraga traje

80-GODIŠNJAK JE NAVODNO DOBIO PRIJETNJE

Najčitanije iz rubrike