Crna kronika
PREVAREN 86-GODIŠNJAK

Lažni policajac starcu ukrao više tisuća kuna
Objavljeno 21. listopada, 2016.

MILANOVAC - Nastavlja se serija prijevara starijih osoba na području Slavonije. Posljednja žrtva je 86-godišnjak iz Milanovca, s područja Općine Crnac u Virovitičko-podravskoj županiji. Starca je u srijedu oko podne nazvao nepoznati muškarac i predstavio mu se kao policajac.

- Osoba koja je nazvala rekla je 86-godišnjaku da je policija pronašla određenu svotu novca te da pripremi svoj novac jer će do njega, radi fotografiranja i provjere otisaka na novčanicama, doći policajac u civilu - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske. Kako dalje navodi glasnogovornik, dok je još trajao telefonski razgovor između neznanca i žrtve, na ulazna vrata pristigla je nepoznata muška osoba u civilnoj odjeći koja je starijem muškarcu rekla da je došao prema ranijem dogovoru s njegovim kolegom radi pregleda i fotografiranja novca.

- Starija osoba nepoznatom je muškarcu donijela više tisuća kuna, nakon čega mu je nepoznati muškarac odvlačio pozornost raznim upitima i traženjem osobne iskaznice, a dok je stariji muškarac tražio dokumente, nepoznati muškarac je sa stola uzeo novac te se udaljio iz kuće - kažu iz policije.

Zbog ove, a i niza sličnih krađa, iz MUP-a upozoravaju kako su u proteklih nekoliko godina prijevare starijih osoba sve učestalije i raznovrsnije. Iako je policija nebrojeno puta na to upozoravala građane, i putem medija i izradom raznih plakata, upozorenja do nekih građana očito još nisu stigla. Zbog navedenog, iz policije još jednom upozoravaju građane da ne nasjedaju na priče oprosta dugova i slično, te da svaki pokušaj prijevare odmah dojave policiji na 192.S.Lacić

NE PUŠTAJTE NEZNANCE U DOM

Iz policije upozoravaju građane, posebice starije životne dobi da nepoznate osobe ne puštaju u svoje domove, jer su takve osobe vjerojatno došle s namjerom da prevare.

- Ako se netko predstavi kao službena osoba, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!

Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima. Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekoga od susjeda da vam se pridruži - upozoravaju još jednom iz policije.

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike