Crna kronika
POLICIJSKA AKCIJA U ERNESTINOVU I OSIJEKU

Oduzeli im gotovo
pola tone duhana
Objavljeno 20. listopada, 2016.

OSIJEK/ERNESTINOVO

Gotovo pola tone duhana oduzeto je u utorak u Osijeku i Ernestinovu. Dvadesetdevetogodišnjak nije imao sreće, jer su policajci u prolazu vidjeli kako u dvorišnom prostoru zgrade skriva vreću s oko 15 kilograma sitno rezanog duhana. No pravi “ulov” policija je imala u Ernestinovu.

- Policajci su, uz sudski nalog, pretražili dom i drugeh prostorija u ulici Matije Gupca u Ernestinovu, koje koriste 30-godišnjak i 36-godišnjak. Pri tome su pronašli oko 460 kilograma duhana u listu i rezanog duhana, te stroj za rezanje. Daljnjom istragom je utvrđeno da je 14. listopada 59-godišnjak kod 41-godišnjaka dovezao na skladištenje oko 240 kilograma duhana u listu, te je o svemu upoznao i 36-godišnjaka - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Protiv 30-godišnjaka policija je podnijela kaznene prijave zbog nedozvoljene proizvodnje i trgovine, protiv 59-godišnjaka samo zbog nedozvoljene trgovine, dok su 36-godišnjak i 41-godišnjak kazneno prijavljeni jer su skrivali što prva dvojica rade.

Crno tržište ilegalnog duhana u Hrvatskoj već godinama cvjeta. Preprodaja duhana postala je više no unosan posao, a kupaca nikada ne nedostaje. Naime, za pola kilograma duhana na crnom tržištu potrebno je izdvojiti od 80 do 100 kuna, dok jedna kutija cigareta u trgovini košta više od 20 kuna. Iz istog razloga, velike razlike u cijeni, Slavonci i Baranjci često odlaze i u susjednu Srbiju gdje kutija cigareta stoji i 10 kuna manje nego u Hrvatskoj.S.Lacić

80-100

kuna na crnom tržištu stoji pola kilograma rezanog duhana

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike