Crna kronika
KRIJUMČARENJE NA PRIJELAZU ERDUT

Iz Srbije švercao sakralne predmete i više od 160 tableta
Objavljeno 19. listopada, 2016.

ERDUT -Policajci i carinici koji rade na graničnom prijelazu Erdut, svakodnevno se susreću s pokušajima krijumčarenja svega i svačega preko granice. U ponedjeljak su tako u jutarnjim satima u švercu spriječili 68-godišnjaka iz Srbije.

- Kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku, na stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Erdut, u vozilu srpskih registracijskih oznaka doputovao je 68-godišnji srpski državljanin. Kod njega je pronađeno skriveno i neprijavljeno više od 160 tableta koje se nalaze na popisu droga, više komada alkoholnog pića, šest kilograma suhomesnatih proizvoda, šest kilograma svježeg mesa, razni drugi prehrambeni artikli i 17 komada sakralnih predmeta - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Srpskom državljaninu tablete su privremeno oduzete i naplaćena mu je novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok su carinici robu oduzeli i izdali mu prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskih propisa Europske unije.

Na graničnim prijelazima sa Srbijom najčešće se zapljenjuju cigarete, no nađe se tu i drugih proizvoda. Građani pokušavaju prenijeti suhomesnate proizvode, svježe meso, ali i rakiju, čisti alkohol, insekticide i drugo. Naravno, uvijek se nađe i netko tko pokuša prokrijumčariti drogu, ali i različito oružje.

Sandra LACIĆ
ŠVERCAO PAPUČE

U ožujku ove godine 50-godišnji Hrvat preko graničnog prijelaza Erdut pokušao je u Hrvatsku unijeti nekoliko stotina pari papuča. Papuče je sakrio u automobilu, no očito ne najbolje, jer su ih carinici pronašli i oduzeli. Uručen mu je prekršajni nalog, a čekala ga je i novčana kazna.

raznolikost

PREKO GRANICE ŠVERCAJU GOTOVO SVE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike