Crna kronika
NESREĆA U OSIJEKU

U sudaru biciklista 15-godišnjak kritično
Objavljeno 17. listopada, 2016.

OSIJEK

Petnaestogodišnji vozač bicikla iz Osijeka u kritičnom je stanju nakon nesvakidašnje prometne nesreće, koju osječka policija vodi kao nesretan slučaj. Do nesreće je došlo u četvrtak u večernjim satima, kada se 15-godišnjak sudario s još jednim biciklistom. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, dječakovo je stanje teško i liječnici se i dalje bore za njegov život.

- Pedesetogodišnjak se kretao biciklom kolnikom Baranjske ulice u Osijeku. Dolaskom do parkirališnog prostora kod groblja udario je dijelom tijela u tijelo 15-godišnjeg biciklista, koji se kretao parkiralištem. Biciklisti su pali tlo, nakon čega je 15-godišnjak napustio mjesto događaja. Nekoliko sati kasnije, mladić je zatražio liječničku pomoć i zadržan je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Neslužbeno doznajemo da je 15-godišnjak prilikom pada na tlo zadobio teže ozljede glave.

Nesreće s tragičnim posljedicama nastavljaju se i na vukovarskom području. Jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 6 sati, pod okriljem guste magle, na cesti Vinkovci - Vukovar, između Nuštra i Bršadina. Kako doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Polcijske uprave vukovarsko-srijemske, sudarili su se automobil kojim je upravljao 32-godišnjak iz Cerića te kombi kojeg je vozio 60-godišnjak iz Vukovara. Pretpostavlja se da je došlo do direktnog sudara.

Tridesetdvogodišnjak je zbog težine zadobivenih ozljeda preminuo nekoliko sati kasnije u vinkovačkoj bolnici, dok je vozač iz Vukovara u istoj bolnici zadržan na liječenju zbog teških ozljeda. U tijeku je očevid nakon čega će se utvrditi uzroci prometne nesreće. Promet vozila na tom dijelu državne ceste bio je privremeno obustavljen.

Domagoj Džigumović pozvao je vozače na dodatan oprez u prometu. S obzirom na maglu koja se sve češće pojavljuje, iz MUP-a upozoravaju vozače da magla smanjuje vidljivost i preglednost te zahtijeva oprezniji način sudjelovanja svih sudionika u prometu. Magla je opasna zbog svog naglog i mjestimičnog pojavljivanja, te zbog svoje neujednačene gustoće. Iz policije savjetuju vozačima motornih vozila, prije svega osobnih i teretnih automobila, neka povećaju razmak između svoga i vozila ispred sebe te smanje brzinu kretanja svoga vozila kako bi pravovremeno mogli reagirati i, u slučaju potrebe, zaustaviti svoje vozilo.

Sandra LACIĆ
BICIKLISTI I PJEŠACI - OPREZ

Iz policije podsjećaju vozače bicikala da su dužni za vrijeme upravljanja biciklom po kolniku biti obilježeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom. I pješaci koji se za vrijeme magle kreću kolnikom moraju biti dodatno obilježeni izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

- Korištenje reflektirajuće odjeće, materije ili prsluka te upaljena svjetla na biciklima za vrijeme uvjeta smanjene vidljivosti, kao što je za vrijeme magle, pridonosi lakšem uočavanju vozača bicikala i pješaka na kolniku te manjem broju stradalih pješaka i vozača bicikala - kažu iz MUP-a.

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike