Kultura
DANI JOSIPA I IVANA KOZARCA

U petak program
“Živi kapitali”
Objavljeno 18. listopada, 2016.

VINKOVCI

Dani Josipa i Ivana Kozarca hrvatska su tradicijska kulturna manifestacija u Vinkovcima, posvećena hrvatskim književnicima, Josipu (Vinkovci, 1858. - Koprivnica, 1906.) i Ivanu Kozarcu (Vinkovci, 1885. - 1910.). Na manifestaciji sudjeluju književnici i književni znanstvenici iz cijele Hrvatske, a ove godine održava se 22. put od 20. do 22. listopada.

Program počinje u četvrtak, 20. listopada, u 13 sati polaganjem vijenaca na grobove Josipa i Ivana Kozarca te Miroslava Slavka Mađera na Gradskom groblju u Vinkovcima. U 18.30 sati u Kavani Aurelia Vinkovci održat će se recital “Rekvijem za Vanju Radauša”.

U petak, 21. listopada, u 13.10 na rasporedu su “Živi kapitali”, nastup hrvatskih književnika u srednjim školama Vinkovaca, a sudjeluju: Dubravka Oraić Tolić, Božidar Petrač, Bogdan Mesinger, Goran Rem, Franjo Nagulov, Krešimir Mićanović, Luka Bekavac, Adam Rajzl, Krešimir Bagić i Josip Cvenić. Nešto kasnije u 14.30 sati je prijam kod vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, dok je u 15 sati svečana dodjela književnih i znanstvenih nagrada “Josip i Ivan Kozarac” za 2016. godinu u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Na kraju drugog dana je tradicionalna manifestacija “Putevima Joze i Ive Kozarca” u 16 sati na lovištu Kunjevci.

Ovogodišnji 22. Dani Josipa i Ivana Kozarca završavaju u subotu, 22. listopada, nastupom vinkovačkih učenika pjesnika naslovljenim “Jutro poezije”, a održat će se u kavani “Aurelia” u Vinkovcima u 10 sati. M. Kokaj

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike