Mozaik
NA 6. KOMEDIJA FESTU U BJELOVARU

Retkovačkom kazalištu
čak četiri nagrade
Objavljeno 30. rujna, 2016.

U Bjelovaru je završen 6. Komedija fest na kojem je Kazalište “Mika Živković” iz Retkovca ostvarilo zapažen rezultat. U konkurenciji za nagrade natjecalo se šest kazališta iz Zeline, Slunja, Tuhelja, Zagreba, Sinja i Retkovaca.

Retkovačko kazalište “Mika Živković” odigralo je predstavu “Čudo u Poskokovoj Dragi” autora Ante Tomića, a u režiji i prilagodbi Marka Sabljakovića. Zanimanje publike za predstavu bilo je iznimno pa je bjelovarski dom kulture bio ispunjen do posljednjega mjesta. Gromoglasnim smijehom i dugotrajnim pljeskom publika je nekoliko puta prekidala predstavu, a ovacije na samome kraju izvedbe iznenadile su i glumce pa je naklon poprilično dugo trajao.

Stručno Prosudbeno povjerenstvo činili su: Erna Rudnički, glumica, Ivan Ožegović, glumac, i Tugomir Pemper, novinar. Retkovačkoj predstavi povjerenstvo je odlučilo dodijeliti čak četiri vrlo značajne nagrade, i to za najbolju predstavu Festivala, najbolju režiju (Marko Sabljaković), najbolju scenografiju (Dejan Duraković) i za najbolju sporednu žensku ulogu (Katica Štefančić).

- Potvrda je ovo odličnoj predstavi koja je od svoje premijere početkom godine doživjela niz izvrsnih kritika kazališne struke, a ovacijama i pljeskom publike praćena je prilikom svake izvedbe. Hvala bjelovarskoj publici koja je dupkom ispunila Dom kulture i sa zadovoljstvom pratila predstavu. Nagrade su poticaj i motivacija još predanijem i odgovornijem radu ne samo mene kao redatelja nego i glumaca koji se moraju glumački razvijati i sazrijevati te brusiti svoj talent u sljedećim predstavama. Hvala i Povjerenstvu koje je prepoznalo kvalitetu, ozbiljan pristup kazališnom radu te golem entuzijazam i ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti - kazao je Marko Sabljaković, redatelj predstave i predsjednik Kazališta.

Erna Rudnički, glumica i predsjednica Prosudbenog povjerenstva istaknula je da je to predstava na vrlo visokoj razini s obzirom na amatersku produkciju.

- Najkvalitetnija i najuspješnije odigrana predstava na Festivalu, izvrsno režirana, s nizom vješto odigranih komičnih situacija, pri čemu posebno pohvaljujem glumicu Katicu Štefančić, koja svakim pojavljivanjem dominira scenom. Također, želim pohvaliti i odličan ritam predstave, vješte prijelaze iz scene u scenu, glumačku energiju, suigru kao i sjajnu i funkcionalnu scenografiju - istaknula je Erna Rudnički.

Predstavu “Čudo u Poskokovoj Dragi“ u srijedu, 5. listopada u 20.00 sati moći će pogledati i osječka publika u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. M.Kokaj

Mario KOKAJ
Najčitanije iz rubrike