Mozaik
ZBOG SLABE GLEDANOSTI

RTL TV: Prijevremeni kraj za “Anno: ljeta Gospodnjeg 925.”
Objavljeno 27. rujna, 2016.

U kolovozu je počelo snimanje reality showa "Anno: ljeta Gospodnjeg 925.", a emitranje na RTL Televiziji je počelo početkom rujna. Jučer je, pak, RTL TV objavila kako je odluka kuće da se ovaj show nakon gotovo mjesec dana emitiranje prestane snimati prije planiranog termina. Show je to u kojem se 16 kandidata vratilo u prošlost i odvažilo živjeti životom naših predaka iz 10. stoljeća i časno, odano i marljivo služiti kralju Tomislavu i knezu Krševanu. Vodila ga je Antonija Blaće, a glavna je nagrada trebala biti čak pola milijuna kuna.

- Kao i dosad, RTL-u su gledatelji na prvom mjestu, a kako “Anno” nije naišao na njihovo odobravanje, odučili smo s projektom završiti ranije. S obzirom na skraćeno trajanje, kandidati se natječu za nagradu od 200.000 kuna - službeno je objašnjenje s RTL Televizije.

Podsjetimo, na projektu "Anno: ljeta Gospodnjeg 925." je radio tim od 120 ljudi, kandidate je svakodnevno pratilo 46 kamera, a glazbena tema se skladala posebno za svaku epizodu. Po načinu snimanja "Anno" je bio bliže snimanju filma nego uobičajenog reality showa. Iza projekta, a kao dio ekipe, stoje najveći stručnjaci televizijskog i filmskog posla u Hrvatskoj – kreativni producent Dinko Paleka, redatelj Dalibor Sokolić, direktor fotografije i akademski snimatelj Dragan Marković te Tihomir Žan, akademski montažer i redatelj. Na projektu su angažirani i povjesničar Hrvoje Gračanin, arheolog Hrvoje Vulić i nutricionist Nenad Bratković. “Anno” je jedan od produkcijski najzahtjevnijih projekata RTL-a, a u prilog tome ide i činjenica da se na lokaciji, u zamku Ribnik, mnogo toga moralo osigurati, urediti i preoblikovati. Uz sve to se, naravno, pazilo da se ne naruši izvorni izgled zamka, niti da se intervenira u sam zamak. T.K.

S obzirom na skraćeno trajanje, kandidati se natječu za nagradu od 200.000 kuna

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

Najčitanije iz rubrike