Sport
PULJANI DOLAZE U SLAVONIJU S POZITIVNIM NIZOM

Bod protiv ovakvog Osijeka bio bi velik rezultat
Objavljeno 24. rujna, 2016.

Još se nogometaši Istre 1961 nisu odmorili od Kupa i dugog puta do Opuzena i natrag, a već će se danas opet ukrcati u autobus. Nakon juga, slijedi odlazak na istok Hrvatske, u Osijek, gdje ih u nedjelju u Gradskom vrtu čeka obračun s “hitom prvenstva”. Bit će to sraz dviju momčadi koje uživaju u odličnom razdoblju sezone, Osijek je odličan, ali Puljani stižu s tri pobjede u nizu i s mislima kako je bilo kakav ulov “velik k'o kuća”. Istrijani ponavljaju: “Osijek je favorit, ali nismo bez ambicija.”

- Nije nikakvo prebacivanje loptice niti pila naopako, ali Osijek je favorit i to je činjenica. U vrhu su tablice, imaju 13 bodova više od nas i igraju kod kuće i sasvim je normalno da ih se proglasi favoritima. No, favoriti uvijek ne pobjeđuju i sigurno će se sutra i nas nešto pitati - poručuje Goran Tomić, trener Istre 1961.

Tomić hvali bijelo-plave, ali i vjeruje svojoj momčadi.

- Osijek je najveće iznenađenje sezone s nizom pozitivnih rezultata koji su doveli do prave euforije u njihovim redovima i sigurno da nas očekuje izrazito teška i izazovna utakmica. Usprkos tome, mi je očekujemo s nestrpljenjem jer će nam pokazati gdje se trenutačno nalazimo u odnosu na momčadi iz vrha.

Tomićev sastav je u srijedu u Kupu Hrvatske prošao Opuzen, a trener je poštedio petoricu članova udarne postave koji nisu ni putovali na kup-utakmicu.

- Bertošu i Miloša ostavili smo u Puli zbog opreza jer su i jedan i drugi imali neke sitne probleme s ozljedama, dok sam procijenio da za Žižića, Mitrevskog i Parackog imamo igrače koji ih mogu adekvatno zamijeniti. S te je strane sve ispalo u najboljem redu, prošli smo Neretvanac, oni su se odmorili i sada se vraćaju u kadar - kaže trener Tomić koji nije želio otkriti sastav s kojim će se suprotstaviti Osijeku.

- Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja i samim tim neće biti nekih golemih izmjena u odnosu na onu koja je istrčala protiv Splita ili Intera i izvanredno odradila te dvije utakmice. Bit će nekih sitnijih promjena, ali nećemo ništa izmišljati. Mitrevski na stoperu? To je jedna od dilema koje me muče i još nisam odlučio - dodao je trener koji već duže vrijeme mašta o trenutku kad će na sredini terena spojiti trojac Stepčić-Lucio-Paracki, a to će napokon moći realizirati u Osijeku. Za očekivati je da će Brazilac Lucio koji je odradio dvije utakmice suspenzije zaigrati od prve minute, pitanje je samo umjesto koga. R. I.

Možda ste propustili...

NOVI ČLANOVI FIBA KUĆE SLAVNIH

U rujnu je promocija Danire Nakić-Bilić

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

HAJDUK JE DAVAO NAJVIŠE PRILIKA SVOJIM "TIĆIMA"

Osijek: Svaki četvrti igrač iz vlastite škole

Najčitanije iz rubrike