Regija
POŽEŠKO VELEUČILIŠTE

Andrlić: Fokus na istraživanju i razvoju
Objavljeno 24. rujna, 2016.

POŽEGA - Peti put na Veleučilištu u Požegi održava se Internacionalna konferencija “Vallis aurea” u suradnji s DAAAM Internacional iz Beča. Do sada je konferencija rezultirala s nekoliko stotina znanstvenih radova, tri knjige, a priprema se i četvrta knjiga radova, pokrenut je i časopis, a mnoštvo radova je našlo primjenu u realnom sektoru i znanstvenim krugovima.

- Ova konferencija fokus ima na istraživanju i razvoju, a ovaj put dodijelit ćemo i nagrade za autore koji su u dosadašnjim godinama imali najkvalitetnije radove na konferencijama. Značajna je jer kroz nju pokušavamo povezati teoriju i praksu, znanstvena istraživanja prenijeti javnosti i gospodarstvenicima, te na taj način povećamo sveukupni regionalni razvoj. Konferencijom Veleučilište u Požegi sebi stvara i imidž međunarodne institucije. Plod svega je i međunarodni časopis “Vallis aurea” koji izlazi dva puta godišnje - istaknuo je dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj požeškog Veleučilišta.

- Ovaj put imamo 71 rad stručnog i znanstvenog karaktera iz tri područja, društvenih, biotehničkih i medicinskih znanosti. Ukupno 150 autora iz 20 renomiranih institucija, fakulteta u Osijeku, Zagrebu, Splitu, brojnih Veleučilišta od Vukovara, Križevaca do Šibenika, radova iz BiH i Srbije. Nećemo stati na ovoj konferenciji i svake dvije godine nastojimo organizirati novu konferenciju, jer nam je ona važna za stjecanje međunarodnih iskustava i razmjene iskustava s priznatim institucijama – rekao je dekan dr. sc. Dinko Zima, domaćin konferencije, koji ocjenjuje da je određeni broj znanstvenih i stručnih radova našao praktične primjene, posebice u biotehničkim istraživanjima i medicini.

Jedan od inicijatora, pokretač i svih deset godina sudionik svih pet konferencija je prof. dr. sc. Branko Katalinić iz Beča.AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike