Mozaik
FOOD FESTIVAL

Gastrovikend u Puli za ljubitelje dobre hrane
Objavljeno 21. rujna, 2016.

Indijske samose, brudet od hobotnice, sendviči Arepa, ham steak od 700 grama, tzatziki janjetina, lugwich sendviči, gyoze, palačinke Poffertjes na bazi heljdinog brašna..., samo su dio gastroponude koja očekuje sve one koji posjete prvo izdanje Pula Food Festivala powered by Billa 23. i 24. rujna. Ako se još zna da će u Puli jela predstaviti i jedan od najboljih hrvatskih kuhara Andrej Barbieri, da će neizostavni dio festivala biti i nedavna pobjednica Masterchefa Lana Klingor Mihić, koja je ujedno i organizatorica festivala, da će u Asia kutku kuhati Iva Pehar, pobjednica Masterchefa, te Ricardo Luque, koji će predstaviti svoje venezuelanske sendviče Arepa, onda je jasno da Pulu očekuje mirisan i nezaboravan gastrovikend.

Pula Food Festival powered by Billa nastavak je uspješnog putovanja kroz hrvatske gradove i želja da se po uzoru na velike svjetske i europske metropole organizira festival ulične hrane koji će svojom ponudom i sadržajem potvrditi kvalitetu i raskoš hrvatske gastroscene. Varaždin, Zadar, Zagreb i Rijeka, s više od 20.000 posjetitelja, potvrdili su da novi gastroizazovi imaju svoje obožavatelje, a nema sumnje da će i u Puli svi ljubitelji dobre hrane doći na svoje i iskusiti jedinstvenu i malo drugačiju kulinarsku ponudu. Kao i na dosadašnjim festivalima, glavni koncept Pula Food Festivala jest vrhunska gastroponuda, jer je dobro poznato da vrhunska hrana stvara pozitivno ozračje. A za najbolji doživljaj hrane pobrinut će se mesna industrija braće Pivac i Kotany začini.

Neodoljivo gastroiskustvo građani će moći potražiti i u jedinstvenom pivu Amstel Premium Pilsener. Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok, imat će svoj poseban kutak na kojem će svi posjetitelji moći osjetiti snagu Jamničinih mjehurića i doživjeti najbolju gaziranu mineralnu vodu Europe u njezinoj punoj ljepoti.

Uz iće i piće, Pula Food Festival donijet će i mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara, a posjetitelji će imati priliku kući otići s vrijednim darovima. J.Kn.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike