Crna kronika
UHIĆEN U BOSNI

Pljačkali starije u Hrvatskoj
Objavljeno 21. rujna, 2016.

Stipe Križanac, vođa kriminalne skupine čiji su pripadnici prevarili veliki broj umirovljenika u Hrvatskoj, uhićen je na području Bosne i Hercegovine, potvrdila je u utorak Mirna Miljanović, glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. “Križanac je uhićen u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci na temelju dojave koju smo dobili od hrvatske policije", kazala je Miljanović dodajući kako će sada biti proveden zakonom propisani postupak s obzirom na to da Hrvatska traži izručenje ovog 38-godišnjaka.

To u pravilu znači kako će on biti predan Sudu BiH koji odlučuje o tome jesu li ispunjeni uvjeti za izručenje. U Križančevu slučaju zapreka izručenju moglo bi biti njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo. Križanac je poznat kao vođa tzv. Biljanske grupe, čiji su pripadnici varali umirovljenike u Hrvatskoj.

Lažno se predstavljajući kao policijski inspektori ili službenici banke, uzimali su od umirovljenika bankovne kartice i PIN-ove uz objašnjenje kao im je netko ukrao podatke te su potom s računa podizali novac. Križanca hrvatsko pravosuđe tereti za najmanje 17 kaznenih djela. H

Najčitanije iz rubrike