Sport
PROMETNO U CIBALIJI

Većina se tek treba dokazati
Objavljeno 5. rujna, 2016.

Ovoljetni prijelazni rok u Cibaliji po broju odlazaka i dolazaka bio je prilično protočan. Iz svlačionice Cibalije otišlo je 12 igrača, dok je u nju pristiglo 15 igrača. Najzvučnija pojačanja svakako su Tomislav Čuljak, koji se treći put vraća u nebeskoplavi dres, te Jure Jerbić, koji je došao iz Zadra u cilju popunjavanja prazne pozicije nakon odlaska Jakova Filipovića, te Luka Muženjak, koji se također vratio u staro jato. Od igrača koji su otišli najviše će nedostajati stoper Filipović, koji je otišao u zaprešićki Inter, te iskusni Dario Rugašević. Čudi i brzi odlazak Ivana Prskala. Trener Stanko Mršić žudio je za napadačem, a Prskalo nije dobio pravu priliku da pokaže kakve ima realizatorske sposobnosti. Odmah je zato to pokazao prelaskom u drugoligaša Goricu iz Velike Gorice, pogotkom već u prvom svom nastupu. Što se ostalih odlazaka tiče, sve je manje-više očekivano. Uglavnom su klub napustili oni koji nisu dobili preveliku priliku ili su očekivali veću minutažu. S dijelom njih poput Pluma, Rugaševića, Keleza ili Vidovića Cibalia nije produžila ugovor, koji je s druge strane raskinut s Grgićem, Gujićem, Tadićem i Jančićem. Što se tiče dolazaka, osim spomenutih Čuljka, Jerbića i Muženjaka, svi ostali su uglavnom igrači koji se moraju dokazati kako bi ih se moglo smatrati kvalitetom za Cibaliju. Među igračima koji su došli dva su stranca, a da se ne radi o nogometašima iz susjedstva. To su napadač Brazilac Tiago Faria, koji je došao iz sarajevskog Željezničara i također napadač Izraelac Jamal Khatib. Dok je Faria odigrao 45 minuta u Koprivnici i od tada je na oporavku od ozljede, Izraelac još nije istrčao na travnjak u seniorskoj momčadi. Prijelazni rok je gotov, Cibalia može jedino angažirati igrača koji je čistih papira, no, glavnina momčadi je već Mršiću na raspolaganju. Pitanje je je li to dovoljno bar za osiguravanje opstanka u ligi? A. Grgić

DOŠLI (15)

Tiago Faria (Željezničar), Marko Dabro (Fiorentina), Jure Jerbić (Zadar), Ivan Prskalo (Hajduk), Perica Šare (Šibenik), Matej Karačić (Široki Brijeg), Marko Pervan (Split), Florian Abramović (Marsonia), Mile Zelenika (Segesta), Matej Grafina (Belišće), Fran Šutalo (HAŠK Zagreb), Mario Ivkić (Orašje), Luka Muženjak (Segesta), Jamal Khatib (Hapoel), Tomislav Čuljak (Osijek)

OTIŠLI (12)

Tomislav Turčin (Rijeka), Jakov Filipović (Inter Zaprešić), Hrvoje Plum (Dugopolje), Filipo Uremović (Dinamo), Dario Rugašević (Gaz Metan), Ivan Grgić (Tomislav-Cerna), Stipe Jančić (Tomislav), Mario Tadić (Zmaj), Krešimir Kelez (Val), Damir Vidović (?), Patrik Gujić (?), Ivan Prskalo (Gorica).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike