Crna kronika
TRAGEDIJA I U ISTRI

Austrijanac iz Pule poginuo u sudaru motocikla sa Seatom
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

MARČANA - Izletnička vožnja grupice motociklista iz Pule prema Rijeci, završila je u nedjelju oko 10 sati tragično – pogibijom jednog od njih. Riječ je o 43-godišnjem državljaninu Austrije sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj, nastanjenim u Puli, saznali smo od zamjenika općinskog državnog odvjetnika Vlade Šćura, koji je izišao na mjesto nesreće i obavio očevid uz očevidnu ekipu pulske Prometne policije.

Nesreća se dogodila u desnom zavoju na cesti Marčana – Prodol, kada je motociklist na Suzukiju, krećući se iz smjera Marčane, prešao na suprotni kolnički trak i udario u prednji lijevi kotač Seata Alhambre, austrijskih oznaka te potom najvjerojatnije glavom u zadnji lijevi dio automobila i pao na cestu. Preminuo je na mjestu nesreće. U Seatu nitko nije ozlijeđen, a neslužbeno saznajemo da je u automobilu bio austrijski bračni par s dvoje djece. Motociklist je imao zaštitnu kacigu na glavi koja se od siline udarca raspala. Da je došlo do silovitog udara svjedoči i stanje motocikla na kojem je otpao kotač, raspadnuta kaciga i ostali dijelovi motocikla koji su pokupljeni s ceste i ukrcani na prikolicu kojom je motocikl odvezen.

Tijekom očevida cesta je bila zatvorena u tom dijelu za sav promet pa su vozači koji su stigli do mjesta nesreće iz smjera Marčane vraćani nazad da bi nastavili za Prodol. U blizini mjesta nesreće, iza policijske trake, stiglo je još motociklista koji su nijemo promatrali mjesto gdje je policija obavljala očevid. Sudar se dogodio u samom zavoju, a unutar policijski osiguranog prostora bio je i kamper koji je vozio iza motociklista te se nakon sudara zaustavio. Saznali smo da vozač kampera nije vidio sam sudar, nego je trenutak kasnije naišao te se zaustavio da bi pružio pomoć osobama iz Seata koje nisu bile ozlijeđene već potresene zbog samog tragičnog događaja.G.I.

NESREĆA ZBOG PRETJECANJA?

Policija je razgovarala s nekolicinom motociklista s kojima je nastradali vozio u koloni. Za sada se ne zna je li motociklist prešao na suprotnu stranu kolnika zato što je izgubio kontrolu nad motociklom zbog brzine, ili je pretjecao svoje kolege. Od zamjenika općinskog državnog odvjetnika saznali smo da brzina kretanja motocikla nije utvrđena, a zbog toga što je smrtno stradao, neće se niti voditi kazneni postupak pa se brzina neće niti utvrđivati. Djelatnik Istarskih cesta počistio je kolnik od tragova krvi poginulog motociklista, krhotina razbijenih vozila te ulja i goriva koji su se razlili po cesti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike