Sport
MEMORIJAL “MRAVUNAC - FEGELI”

Kadeti Cibalije u finalu
svladali bijelo-plave
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.
Finale vinkovačkog turnira bilo je i uvertira uoči slavonskog derbija

Kadeti Cibalije pobjednici su ovogodišnjeg, 19. zaredom Memorijalnog nogometnog turnira ''Mravunac-Fegeli'', koji je ove godine odigran na stadionu Cibalije te na igralištima u Jarmini i Nuštru. Ovo je treći put da su kadeti Cibalije najuspješniji na memorijalu.

Šest momčadi, čiji su seniori članovi Prve HNL, razvrstani su prvo bili u dvije skupine. U prvim susretima po grupama Cibalia i Hajduk odigrali su neodlučeno (1:1), dok je momčad Osijeka pobijedila Dinamo s 2:1. Nakon prvih utakmica, turnir je svečano otvorio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić. U preostalim utakmicama prvog dana igranja po skupinama Cibalia je pobijedila Rijeku sa 2:0, dok je Osijek bio bolji od momčadi Slaven Belupa 1:0. Drugog dana turnira Dinamo je u grupi A pobijedio momčad Slaven Belupo s 2:0, dok je momčad Rijeke nadigrala Hajduk s 3:1. Nakon natjecanja po grupama Cibalia je osvojila prvo mjesto u grupi A, Rijeka drugo, a Hajduk treće. U grupi B prvo mjesto zauzeo je Osijek, drugi je bio Dinamo, a treći Slaven Belupo.

Tako se razigravalo za plasman, na način da su pobjednici skupina odlučivali o pobjedniku, drugoplasirani o ukupno trećem mjestu, dok su trećeplasirani po skupinama odlučivali o petom mjestu. Tako je u susretu za peto mjesto koje se igralo na igralištu u Jarmini momčad Hajduka pobijedila Slaven Belupo s 2:0, dok je u susretu za treće mjesto koje je odigrano u Vinkovcima, na pomoćnom terenu stadiona Cibalije, momčad Dinama pobijedila Rijeku s 3:0. Na stadionu HNK Cibalia odigrana je i finalna utakmica koja je bila odlična uvertira za subotnji slavonski derbi. Naime, u finalu su se sastale kadetske momčadi Cibalije i Osijeka. Domaćin je slavio, a pobjednički pogodak postigao je Križanović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kristijan Blažević iz Cibalije, nagradu mu je uručio Stanko Mršić, trener Cibalije. Najbolji strijelac turnira s tri pogotka je Marko Ćuić iz Hajduka, a nagradu mu je uručio Goran Meštrović, dok je najbolji vratar turnira Renato Josipović iz Dinama, a nagradu mu je uručio Tomislav Vranjić, trener vratara u Cibaliji. Na kraju je proglašena i fair play momčad. Priznanje je pripalo Rijeci, a pehar je njihovu kapetanu uručio Dražen Pernar sportski direktor Cibalije. Nagrade momčadima uručili su Dražen Pernar, Stanko Mršić i Goran Meštrović.

Antun GRGIĆ
FINALE:
CIBALIA 2 (1)
OSIJEK 1 (0)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 500. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelci: 1:0 Blažević (10), 1:1 Lozić (41), 2:1 Križanović (53).

CIBALIA: Mečić, S. Dogan, Damjanović, Alavanja, ijan Parmačević, M. Dogan, Sušić, Kukrika, Križanović, Tunjić-Lukić, Blažević. Još su igrali: Petrović, Božić, Batinić i Bilić.

OSIJEK: Dubrović, Mikšić, Babić, Joščak, Bognar, Janček, Keč, Kuzminski, Lozić, Pudić i Kuprešak. Još su igrali: Kraljević, Novoselić, Vinogradac i Mendeš

Poredak:

1. Cibalia

2. Osijek

3. Dinamo

4. Rijeka

5. Hajduk

6. Slaven Beluupo

REZULTATI ZA POREDAK

za peto mjesto: Hajduk - Slaven Belupo 2:0

za treće mjesto: Dinamo - Rijeka 3:0

finale: Cibalia - Osijek 2:1

Najčitanije iz rubrike