Sport
PROMOCIJA OSJEČANA

Ostvaren cilj Brokera: Za kraj nastup dostojan elite
Objavljeno 10. svibnja, 2024.
Vrijednosnice Osijek će, nakon dvije godine,ponovo igrati u najjačem košarkaškom razredu

Najesen će ljubitelji košarke u gradu na Dravi ponovo uživo moći gledati najbolje naše klubove, s kojima će nakon dvije godine snage opet odmjeravati KK Vrijednosnice Osijek. Brokeri su ostvarili cilj zacrtan još u kasno ljeto prošle godine, kada se krenulo u drugu prvoligašku sezonu zaredom.

U onoj prethodnoj povratničke želje nisu se realizirale, stoga je bilo puno upitnika i za ciklus 2023./24. Ali na kraju, iako malo težim putem, uspjelo se stići do cilja. Brokeri su kroz dodatne kvalifikacije izvadili vizu za FAVBET Premijer ligu, i to na impresivan način.

Nakon što su u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Prve lige u tri utakmice izvukli deblji kraj s Kvarnerom 2010 (Riječani slavili 2-1), Osječani su ipak imali popravni ispit. Točnije dva, jer su preostale još dvije utakmice protiv pretposljednjeg premijerligaša iz aktualne sezone. DepoLink Škrljevo je s obzirom na status imalo blagu ulogu favorita, ali na kraju se pokazalo da je odlučila realna kvaliteta, koja je debelo na strani momčadi koju je sjajno kroz sezonu vodio trener Domagoj Kujundžić.

Nakon poraza u Kostreni, minimalnog (81:80), Osječani su premijerligašku meč-loptu imali na svom parketu (skupilo se oko 600 gledatelja), gdje nisu izgubili ni od koga proteklih sedam mjeseci. Očuvanje domaće tvrđave neokrznutom sada je bio i imperativ, a s njim se VROS itekako dobro nosio. Čak i iznad očekivanja, jer u 40 minuta odluke košarkaši s Drave izgledali su dostojni najvišeg hrvatskog košarkaškog razreda. Trebala je pobjeda od minimalno dva razlike, na kraju je završilo s golemih +24 (109:85). Moglo je biti i uvjerljivije.

- Momčad je fenomenalno reagirala u posljednjoj utakmici sezone. Na kraju smo blago deklasirali protivnika, na parketu smo zaista izgledali kao ekipa iz elite. Čestitke svima jer smo realizirali ono za što se pripremali cijelu sezonu - zadovoljan je bio Kujundžić, koji je od igrača dobio reakciju koju svaki trener priželjkuje.


Kada je "stani-pani", trebaju povući oni najbolji i najiskusniji, a to se i dogodilo. Utakmicu karijere odigrao je kapetan Veljko Budimir, koji je protivnika "počastio" sa 28 poena, trice je šutirao 7-8, u trećoj četvrtini, kada se stvarala prednost, ubacio je 16 poena uz četiri trice. Amerikanac Jamar Ashton pokazao je zašto je najbolji igrač lige (27 poena, 12 asistencija, 7 skokova). Doprinos Roberta Kujundžića bio je standardan (20 poena, po četiri skoka i asista), a Mladen Primorac bio je na korak double-doublea (11p, 8as). Dodamo li još Fabiana Šiška, Kristijana Vladovića i Filipa Bjelanovića, dobivamo sedmorku koja je iznijela glavni teret u završnici sezone, koja ima sretan završetak.

Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike