Sport
VELIKI IZAZOV U KOPRIVNICI

Osijek napada na
neugodnom terenu
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

Vezani članci

DOMAGOJ PUŠIĆ

Zbog Osijeka sam odbio ponudu iz HNL-a

IGOR GALIĆ, DIREKTOR NK OSIJEK

Slijedi faza reorganizacije, a Škola je prioritet

Koprivnica je veliki izazov za bijelo-plave. Možemo goviriti o problemima protiv Dinama u Maksimiru ili s Hajdukom na Poljudu, ali ako Osijek nije u Koprivnici uzeo gotovo ništa punih devet godina, onda je to priča.

Koprivnički stadion jedan je od rijetkih gdje Osijek u posljednih desetak godina prolazi loše. Zapravo, ne loše nego grozno. No, to je statstika i povijest. Danas su odnosi valjda nešto drugačiji. Međutim, bit će to okršaj jedne od najboljih domaćih momčadi i najbolje gostujuće momčadi ove sezone u HNL-u. Slaven je triput igrao kod kuće i uzeo je sedam bodova, a Osijek je u svoja tri gostovanja imao maksimalan učinak od devet bodova. I zato će to biti iznimno zanimljiv okršaj. Pa, ako hoćete i zbog te ružne tradicije koju bijelo-plavi imaju u Koprivnici. Možda su to sve bezvezna opterećenja, jer Osijek je danas drugačija momčad, ali to će trebati dokazati na travnjaku.

- Slaven Belupo prava je domaćinska momčad. Triput su igrali kod kuće i uzeli sedam bodova. Nema dvojbe kako će to za nas biti dobar izazov. I zbog njihove domaće forme, ali i zbog te tradicije koja nas prati - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Ključ te utakmice bit će u tome kako će se postaviti Osijek. Nije lako, ali bijelo-plavi moraju se naviknuti kako su favoriti u većini utakmica koje igraju. Stvari se brzo mijenjaju, još jučer su u Koprivnicu ispraćani kao “bokci”, a danas se od njih tamo očekuje nastavak serije uspjeha na gostovanjima. Zekić ne bježi od izazova, a kako se postaviti momčad?

- Želja je doći i odigrati otvorenu utakmicu. Složit ću napadački orijetiranu momčad, ali to ne mora ništa značiti. To je samo papir, a nadam se kako neće tako i ostati. Ne vidim ni jedan dobar razlog zbog kojeg mi u Koprivnici ne bismo igrali svoj nogomet. Pritiska domaćih navijača nema, nema zapravo ničega što bi nas trebalo omesti u normalnom pristupu toj utakmici - smatra Zekić.

Iz svega što je rekao može se izvući samo jedan zaključak. Osijek će u Podravini tražiti četvrtu gostujuću pobjedu ove sezone.

- Kad nas već neće kod kuće, onda moramo nastaviti pobjeđivati u gostima - jasan je Zekić.

Kada je u pitanju momčad koja će početi utakmicu Zekić je bio nedvojben. Nije izdiktirao početni sastav, ali je dao naslutiti što će učiniti.

- Postavit ćemo momčaqd napadački. No, to neće ništa značiti ako doista ne budemo imali takav stav. Mogu ja postaviti što hoću, ali važno je kako će se momčad ponašati na terenu - kaže Zekić.

I to je konačna istina. Kada je Osijek tako zaigrao protiv Lokomotive uspio je dvaput dostizati rezultatski zaostatak. Osijek danas ima napadački potencijal koji mu ne dopušta čekanje. Treba napasti koliko god ta Koprivnica statistički izgledala neosvojiva.

Dalibor KELER

SLAVEN BELUPO-OSIJEK

Početak: subota, 21 sat

SLAVEN BELUPO: Makrović, Purić, Musa, Jovičić,  Štiglec, Christensen, Burić,  Gregurina,  Savić, Ivanovski, Barić  

OSIJEK: Mikulić, Matas, Lukić, Džolan, Barišić, Petrović, Vojnović, Perošević, Knežević, Boban, Ejupi

Stadion: Gradski

Kapacitet: 3134

Sudac: Duje Strukan (Split)

6. kolo

PETAK

Dinamo - Split, igralo se kasno sinoć

SUBOTA

19 sati

Cibalia - Istra 1961

21 sati

Slaven Belupo - Osijek

NEDJELJA

19 sati

Lokomotiva - Inter

21 sati

Hajduk - Rijeka

Najčitanije iz rubrike