Sport
DOMAGOJ PUŠIĆ

Zbog Osijeka sam odbio ponudu iz HNL-a
Objavljeno 20. kolovoza, 2016.

Vezani članci

VELIKI IZAZOV U KOPRIVNICI

Osijek napada na neugodnom terenu

Domagoj Pušić nakon tri godine vratio se kući. Bio je dio kontingenta igrača koje je Osijek bio prisiljen prerano transferirati. Zapravo, jedan od rijetkih rođeni Osječana koji se iz juniorske momčadi probio u prvu momčad u posljednjih desetak godina. I to kod njega nikada nije nestalo. Taj pravi “essekerski” štih kod njega ćete uvijek osjetiti. Nikada neće povući nogu ili glavu u teškoj situaciji i za Osijek je uvijek spreman dati baš sve od sebe. Eh, da je takvih više. I zato njegov povratak u Gradski vrt znači jako mnogo. Dat će momčadi dodatni osječki štih koji toliko želimo. I zato njegova nastupna izjava nije iznenadila:

- Sretan sam što sam se vratio kući. Tu mi je obitelj, tu su mi prijatelji.

Nije rekao, ali usuđujemo se dodati - ovdje, Domagoj, ti i pripadaš. U prvoj “šihti” nije Osijeku dao baš sve što može, zapravo, rano je otišao, jer je klub imao mnogo problema. Danas je sve drugačije.

- Osijek je danas u posve drugačijem stanju od onog kada sam odlazio. Financijski je stabilan, ambiciozan i zato mi odluka o povratku kući uopće nije bila problem. Imao sam još dvije ponude. Jednu iz Švicarske, a jednu iz HNL-a. Neću o imenima klubova, ali srce me je vuklo i - odvuklo kući.

Kroz tri godine koliko ga nije bilo u Gradskom vrtu imao je svakakvih iskustva. U Rijeci nije dobio pravu priliku, na posudbi u Zadru bio je upečatljiv, a odlazak u Švicarsku nije mu donio željenu minutažu.

- U Rijeci sam saznao što mi nedostaje za veću razinu nogometa. U Zadru je bilo dobro, uhvatio sam kontinuitet igara. U Luganu sam igrao, ali ne koliko bi me zadovoljilo. Iskreno, nisam niti pružio sve što mogu.

Nakon tri godine, kakav se vraćaš u Osijeku? Smatraš li da si igrački napredovao?

- Ako je iskustvo u pitanju - da. Naučio sam i doživio dosta toga. Tjelesno sam u redu, jer sam prošao pripreme u Luganu. Nedostaje mi tek “match fitness”, ali prema prvim treninzima vidim kako ću brzo uhvatiti ritam. Stvarno sam sretan što sam opet kod kuće.

Osijek je uredno pratio i prije nego se vratio, a jedna ga je stvar posebno razveselila.

- Gledao sam Osijek protiv Lokomotive i Hajduka. U Zagrebu su se dvaput vraćali nakon rezultatskog minusa, što me posebno oduševilo, jer se ne sjećam takvih povrataka u vrijeme dok sam igrao u Gradskom vrtu. Protiv Hajduka je velika nesreća što nije bio bolji rezultat. Osijek je toliko pritiskao, mnogo je bilo udaraca iz kuta, prilika..., i stvarno je nesreća što nije pobijedio. Moram priznati otkako se ja sjećam, a u prvu momčad ušao sam 2008. godine, Osijek nikada nije imao takav napadački potencijal kao danas.

I gdje sebe vidiš u to priči?

- Razgovarao sam s trenerom. Osijek igra s dva zadnja vezna i tu se itekako vidim. Vjerujem u sebe i spreman sam se boriti za mjesto u prvoj momčadi - zaključio je Pušić.D.Keler

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

Najčitanije iz rubrike